Curtea de Apel a decis ca DIICOT să cerceteze dacă banca ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în legătură cu un complex turistic din Poiana Brașov, unul dintre cele mai mari din sud-estul Europei. De asemenea, Curtea de Apel cere DNA să reia cercetarea lui Remus Borza, a cărui firmă de insolvenţă s-a ocupat de lichidarea societăţii care a construit complexul turistic.
Suspiciunile se referă la modul în care BCR a dobândit un complex turistic în stațiunea Poiana Brașov.
Judecătorii Curții de Apel București au dat o soluție definitivă în acest caz, astfel încât procurorii DIICOT trebuie să înceapă să facă verificări.
Instanța a luat această hotărâre analizând o plângere făcută de o societate de insolvență împotriva unei hotărâri a DNA, de data aceasta, de clasare a unor suspiciuni de corupție în ceea ce-l privește pe Remus Borza și societatea de insolvență pe care acesta o deține în legătură cu licitații organizate pentru lichidarea unei firme care a intrat în faliment în cursul anului 2014.
Este vorba despre o firmă care deținea, înainte de a intra în faliment, mai multe loturi de teren în localitatea Tâncăbești de lângă București și complexul turistic Silver Mountain din Brașov. Licitația a fost organizată în luna mai 2014, iar BCR și-a adjudecat atunci atât terenurile din Tâncăbești, cât ș acest complex turistic.
Instanța de judecată a dispus efectuarea de verificări cu privire la dobândirea acestor imobile și cu privire la procesele verbale încheiate după licitație și o serie de transferuri bancare făcute la aproximativ o lună după aceste tranzacții.
(Sursa: digi24.ro)