Veolia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi – parteneriat pentru un mediu curat şi un viitor sănătos al comunităţii

0
204

Veolia Energie Iaşi derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, campania „RECO Planeta: împreună Regenerăm Planeta – şi eu pot face ECOnomii de resurse”, acţiune ce se adresează unui număr de 2.000 de elevi ai ciclurilor primare şi gimnaziale din mai multe instituţii de învăţământ din Iaşi.

 

Acţiunea „Zilele eficienţei energetice” derulată de Grupul Veolia are loc în cadrul „Săptămânii Europene a Energiei Durabile” / „European Sustainable Energy Week” (EUSEW), organizată de Comisia Europeană. Prin aceasta campanie, dorim ca elevii de şcoală primară şi gimnazială să înţeleagă corect şi la timp impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător acţiunile cetăţenilor unei comunităţi, indiferent de vârsta acestora.

 

 

Veolia Energie Iaşi participă în mod activ la această iniţiativă, ce se va desfăşura în peste 30 de țări din întreaga lume, prin organizarea de acţiuni educative în mai multe instituţii de învăţământ din Iaşi la sfârşitul acestui an şcolar (iunie-iulie 2016) şi la începutul anului şcolar următor (în lunile septembrie şi octombrie 2016).

 

Campania, derulată în strâns parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, presupune promovarea unor gesturi simple şi practice pe care toţi copiii le pot face acasă şi la şcoală în aşa fel încât să folosească judicios resursele pe care le primesc şi, prin urmare, să protejeze mediul înconjurător.

 

 

Cei implicaţi în această campanie vor participa la întâlniri interactive cu elevii ieşeni, cărora le vor împărtăşi din experienţa lor folosindu-se de filme şi afişe cu rol educaţional, şi dăruindu-le 2.000 de seturi formate din caiete, pixuri, semne de carte şi sacose fabricate din materiale reciclate.

De asemenea, se vor organiza vizite ale copiilor la centralele de producţie CET Holboca şi CET Tudor, în aşa fel încât elevii să vadă cu propriii ochi modul în care un operator de servicii publice contribuie la dezvoltarea unui mediu sănătos pentru ei şi familiile lor.

 

 

Prof. Dr. Camelia Gavrilă, Inspector General al ISJ Iaşi: „Captivi într-o lume modernă a tehnicii şi a internetului, a tehnologiilor diverse şi a confortului, tindem să uităm că resursele sunt limitate, că lumea în care trăim este singura noastră certitudine, iar mediul, natura sunt spaţii vitale faţă de care avem responsabilităţi indiferent de vârstă. Acesta este mesajul pedagogic al proiectului pe care îl derulăm alături de Veolia, în armonie cu eforturile europene de a sensibiliza copiii, tinerii asupra necesităţii unui comportament ecologic responsabil. Educaţie nu înseamnă doar cunoaştere, informaţie teoretică, ci şi simţ practic, racordare la lumea reală, atitudini civice, receptivitate faţă de ideea unei dezvoltări durabile a societăţii. Elevii vor înţelege poate mai profund şi prin acest demers educaţional complex, pe care îl salutăm cu preţuire, că risipa, neimplicarea, indiferența sunt forme grave de a ignora provocările secolului XXI în care trăim, o lume a contrastelor pe care copiii o pot face mai bună, mai curată, mai senină, eternizând astfel valorile umanităţii.”

 

 

Ana-Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi: „Este foarte important pentru noi, echipa Veolia, să participăm în mod activ la educarea copiilor încă de la cele mai fragede vârste în legătură cu implicarea pe care fiecare dintre noi trebuie să o aibă în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător şi utilizarea judicioasă a resurselor pe care planeta ni le pune la dispoziţie. Dacă astfel de gesturi simple devin automatisme pentru copii, cu siguranţă ele vor fi învăţate şi de părinţii lor. Iar noi şi copiii noştri vom trăi într-o comunitate sănătoasă şi vom respira cu toţii un aer curat.”

 

 

Instituţiile de învăţământ participante la campanie:

            Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”

            Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”

            Școala Gimnazială „B.P. Haşdeu”

            Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”

            Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

            Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”

            Liceul de Informatică „Grigore Moisil”

            Colegiul Tehnic „Ioan Holban”

            Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”

            Colegiul Tehnologic „Gheorghe Mârzescu”

            Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

            Liceul Tehnologic „Petru Poni”

            Liceul Economic „Virgil Madgearu”

            Liceul Economic de Turism

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEveniment dedicat iei, FESTIVALUL FLORILOR de TEI și TÂRG DE ACCESORII, la PALAS
Articolul următorDepozit de bunuri de contrabandă, depistat şi percheziţionat de poliţiştii de frontieră ieşeni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments