PNL Iași – un butoi cu pulbere. Tomașeschi și Dangă, liderii mișcării anti-Bodea

0
165

Mai multe persoane din conducerea filialei PNL Iași contestă autoritatea lui Marius Bodea, după ce liberalul a pierdut alegerile pentru funcţia de primar.

 

Primele discuții aprinse în PNL au apărut săptămâna trecută, când unii liberali au criticat dur pe reţele de socializare rezultatele obţinute de Bodea. Principalul contestatar a fost Dragomir Tomaşeschi. Între timp, luni seara, Bodea a primit un vot de încredere controversat din partea colegilor din conducerea filialei, iar, marţi, o altă întâlnire a liberalilor a arătat că mai mulţi lideri ai PNL Iaşi vor schimbări la vârful filialei, arată „Ziarul de Iași”.

 

După votul de luni seara, un grup de 15 liberali a convocat o şedinţă a Comitetului Local Executiv al PNL Iaşi, acest for având un număr de 29 de membri, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul filialei. Întâlnirea a fost condusă de Tomaşeschi şi Marius Dangă, ambii foşti copreşedinţi ai organizaţiei municipale.

 

La şedinţă a participat, pentru scurt timp, şi Eduard Boz, susţinător al lui Bodea. Unii participanţi la întâlnire spun că discuţiile între Boz şi unii liberali au degenerat, primul susţinând că întrunirea CLEX a fost nestatutară, iar deciziile luate sunt lovite de nulitate. Boz a precizat că CLEX numără 32 de membri şi, prin urmare, nu a îndeplinit cvorumul.

 

„Este o fractură (în PNL, n.r.) condusă de domnul Dangă şi domnul Tomaşeschi; eu am făcut continuu apel la mediere, pentru că o astfel de luptă nu are cum să ne întărească, din contră, sper că acei trei lideri (Dangă, Tomaşeschi şi Bodea, n.r.) să găsească înţelepciunea şi calea de mijloc. Deocamdată, nici nu vreau să mă gândesc la excluderi din partid sau alte sancţiuni“, a spus Boz pentru „Ziarul de Iași”.

 

Una dintre deciziile luate în şedinţa CLEX de marţi face referire la realizarea unui audit intern privind modul în care conducerea filialei a decis lista pentru Consiliul Local. Totodată, grupul opozanţilor a cerut Biroului Politic Local (for în care Bodea a primit votul de încredere) convocarea unei şedinţe extraordinare a unui alt for al filialei (Comitetul de Coordonare Local) pentru analiza activităţii conducerii din ultimele luni.

 

Bodea a primit, în BPL,  votul de încredere a 19 dintre membri, în condiţiile în care 14 s-au abţinut, unul a votat împotrivă, iar alte şase persoane au ales să părăsească sala înainte de vot.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA fost găsită epava avionului EgyptAir dispărut în Mediterana
Articolul următorVIDEO ȘOC. Taximetristul kamikaze. A intrat cu mașina intenționat într-o cisternă încărcată cu gaz metan, la intrarea în Focșani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments