DOOM-DOOM cu maşini pe Sărărie. Zona din Iaşi unde rişti de fiecare dată să provoci o tragedie

0
238

Lipsa de vizibilitate a celor care ies de pe străzile laterale şi maşinile parcate de riverani fac din Sărărie o stradă pe care intri, dar nu mai ştii dacă ieşi. Şeful de la Rutieră spune că se va concentra pe această zonă, responsabilă şi de demiterea unui prefect.

 

O arteră intens circulată din oraş, poate deveni în orice clipă scena unei drame.

 

Gâtuiţi şi obturaţi

Pe strada Sărărie, dinspre sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie spre Târgu Cucu, zeci de maşini sunt parcate pe partea dreaptă, în dreptul proprietăţilor private. Aşa arată tot oraşul, dar zona Sărărie este străbătută de un drum cu o singură bandă pe sens. Prin urmare, cei care coboară spre Târgu Cucu sunt nevoiţi, de multe ori, să intre pe contrasens din cauza maşinilor parcate. Cei mai afectaţi de această situaţie sunt însă şoferii care vor să pătrundă pe Sărărie dinspre străzile secundare. Chiar dacă trebuie să oprească la indicatorul STOP, vizibilitatea este limitată pentru că maşinile parcate obturează serios posibilitatea de a vedea cine se apropie. În ultimul an, din cauza acestor factori în zonă s-au produs mai multe tamponări. Cel mai „bun” exemplu pentru a ilustra dificultăţile de mai sus este interescţia dintre Sărărie şi strada Theodor Pallady, vizavi de drumul ce asigură accesul spre Bojdeuca lui Creangă.

 

Trei ipostaze din jocul „Un, doi, trei, şoferii-s vai de ei”

Ghinionul prefectului

În 2014, în aceeaşi intersecţie, prefectul din acea vreme, Romeo Olteanu, a rămas fără funcţie şi fără permis. Gonind spre Stadionul Emil Alexandrescu, având şi ceva alcool la bord, a intrat pe contrasens şi s-a izbit în alt participant la trafic care venea dinspre Theodor Pallady. A reuşit să-l tamponeze pentru că respectivul şofer a fost nevoit să intre mult în drum din cauza maşinilor parcate pe direcţia unde trebuia să observe apropierea celorlalte autovehicule. Sancţionat de poliţişti, şoferul de pe Pallady a declarat tot timpul că e nevinovat şi că el s-a asigurat înainte de a intra pe strada principală, a contestat decizia la instanţă şi a anulat sancţiunea de a rămâne 3 luni fără permis, sentinţa fiind definitivă.  

În acelaşi loc, pe 7 ianuarie 2016, o maşină care ieşea de pe strada laterală a fost lovită de un Volkswagen, în final, în accident mai fiind implicate alte două maşini.

 

Citește și Atenție, dezvoltatori! Premieră absolută în Iași: bloc „decapitat” de judecător

 

Şeful de la Rutieră recunoaşte problema

Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Rutiere, a declarat că va trimite agenţi în zonă pentru a verifica intersecţiile cu străzile lăturalnice. „Cu siguranţă, şi asta este o cauză. Deocamdată, până acum, nu am primit nicio sesizare. Ne vom concentra pe această zonă. O vom lua drept sesizare. De cele mai multe ori, accidentele sunt provocate din cauza lipsei de atenţie. Clar, o cauză conexă o reprezintă şi maşinile parcate”, a spus comisarul-şef Liviu Zanfirescu.

 

 De aici vezi Sărăria doar dacă ai maşină mare

Taximetriştii vor oglinzi

Zona Sărărie apare şi pe lista de probleme a taximetriştilor. Aceştia vor să fie montate oglinzi pe zonele care fac legătura între Sărărie şi Ţicău. „Problema cu maşinile parcate pe Sărărie este mare mai ales după-amiaza, când vin oamenii de la muncă. Toată partea dreaptă este plină de maşini. Trebuie să intri tare ca să vezi ceva. Maşinile sunt parcate în curbă şi nu vezi nimic. Şi din cauza maşinilor şi din cauza copacilor. Dar mai este o problemă, când vii dintre Ţicău. Rampa este mare şi, când ajungi în vârf, trebuie să fii foarte atent ca să vezi cine îţi vine din dreapta şi din stânga. Ar trebui montate nişte oglinzi ca să vezi exact ce se întâmplă în trafic. Ar trebui sa se ocupe de asta cei de la Primărie”, a spus Andrei, taximetrist.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments