O femeie din Suceava și cei 6 copii ai săi, izolați de ape. Pompierii i-au salvat în ultimul moment

0
211

O mamă cu şase copii au fost salvaţi duminică de pompierii militari, după ce au fost prinşi de ape în albia râului Suceava, în zona localităţii Vicovu de Sus, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

 

Potrivit oficialului ISU, în jurul orei 12,00 dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat prin ”112” că mai multe persoane au rămas izolate în albia râului Suceava, pe raza oraşului Vicovu de Sus.

 

Găleată a detaliat că a fost vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani şi şase copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, care au încercat să treacă apa printr-un vad, cu căruţa, dar debitul crescut în urma ploilor torenţiale a luat atelajul hipo şi l-a dus în aval. Toate cele şapte persoane şi calul au reuşit să se refugieze pe o insuliţă din mijlocul apei, iar un cetăţean aflat pe malul râului care i-a observat a sunat la ”112”, a adăugat el.

 

Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi care erau în zonă şi monitorizau localităţile afectate de fenomenele meteo s-au deplasat la faţa locului şi au realizat un dispozitiv de salvare. Niciuna din cele şapte persoane nu a necesitat îngrijiri medicale. Misiunea de salvare a durat aproximativ două ore.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEducație juridică la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iași
Articolul următorDe groază. O femeie și copilul său, internați la spital după ce au căzut de la doi metri cu mașinuța unui carusel
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments