UPDATE. VIDEO. Prima zi de muncă a aleșilor locali. Gabriel Harabagiu (PSD) și Radu Botez (ALDE), noii viceprimari ai Iașului

0
218

Consiliul Local Municipal Iași a fost validat oficial astăzi, în ședința de constituire. La data de 10 iunie, consilierii locali și județeni din Iași au primit certificatele de validare.

 

UPDATE – 11.30

Gabriel Harabagiu și Radu Botez sunt noii viceprimari ai municipiului Iași. Aceștia au fost votați cu 16 voturi „pentru” și 10 „împotrivă” fiecare, încă din primul tur. La ședința de constituire au fost prezenți 26 de consilieri din cei 27 aleși.

 

Știre inițială

Prefectul Marian Grigoraș le-a cerut aleșilor, în deschiderea ședinței, să ia în calcul acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Iași celor patru eroi SMURD decedați în accidentul de elicopter de la începutul lunii.

 

 

Consilierul local PSD, Vasile Sandu, a preluat conducerea ședinței de plen. Din comisia de validare a noului CL au făcut parte Paul Boișteanu, Camelia Gavrilă, Cristinel Corozal,Violeta Gaburici și Ciprian Bostan.

 

 

Ceremonia depunerii jurământului consilierilor locali a luat sfârșit.

 

Primarul Mihai Chirica a depus jurământul de credință față de ieșeni.

 

Începe alegerea viceprimarilor: Gabriel Harabagiu (PSD) și Radu Botez (ALDE) sunt propunerile partidelor care formează majoritatea în CL Iași. Liberalii au anunțat că vor vota împotrivă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentContinuă lucrările de racordare la sistemul centralizat de termoficare a 5 instituţii de învăţământ coordonate de Primăria Municipiului Iaşi
Articolul următorPonta și Șova, la Curtea Supremă: „E o zi importantă pentru Europa, sper să nu aveți timp de mine”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments