Momentele ce au avut loc, vineri, în biroul premierului britanic David Cameron, după ce şi-a anunţat retragerea din funcţie, au fost cu adevărat emoţionante.
Dacă în faţa camerelor de filmat David Cameron şi-a ţinut lacrimile în frâu, nu aceeaşi tărie a avut-o în interiorul biroului său, în faţa oamenilor din echipa sa, după cum a susţinut Ian Birrell, fost purtător de cuvânt al premierului britanic.
„A fost foarte emoţionant. Toată lumea plângea – bărbaţi, femei, funcţionari publici. Şi apoi a început şi David să plângă”, a scris Ian Birrell într-un articol publicat de Daily Mail.
Birrell a adăugat că în noaptea precedentă premierul britanic şi-a chemat cei mai vechi prieteni să urmărească împreună rezultatele referendumului.
„Cameron era nervos, dar plin de speranţă, şi le spunea prietenilor că ar trebui închis dacă va mai sugera vreodată un asemenea referendum. Sondajele interne arătau că 55% dintre britanici vor cere să rămână în UE”, a continuat acesta.
Ian Birrell a mai spus că durerea lui David Cameron, de după referendum, este şi mai mare pentru că munca sa de-o viaţă şi moştenirea sa politică au fost distruse de oameni apropiaţi care l-au trădat.
Potrivit acestuia, David Cameron a fost bătut de un fost coleg, Boris Johnson, dar acesta nu a fost niciodată de încredere, aşa că nu contează foarte mult. Marea trădare a venit de la Michael Gove (ministrul Justiţiei) şi Steve Hilton, nașul lui Ivan, fiul lui Cameron care a murit în 2009, şi un sfătuitor apropiat al său.
Fostul purtător de cuvânt al lui Cameron mai spune că acesta nu se poate sustrage de la asumarea responsabilităţii pentru referendum. „Îi va păta pentru totdeauna reputația”, a continuat acesta.
Un alt prieten de-al lui Cameron a spus că este foarte trist pentru ce i s-a întâmplat premierului britanic. „A fost un proces oribil pentru el”, a spus amicul oficialului britanic.
Cu toate regretele, David Cameron va pleca peste trei luni din funcţia pe care o deţine de şase ani, pentru că 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.
(Sursa: ziare.com)