Plenul Senatului a votat, luni, dizolvarea grupului parlamentar al UNPR, după ce şase senatori ai acestei formaţiuni şi-au anunţat demisia din grup. Patru dintre ei au trecut la PSD, alți doi au rămas independenți, relatează News.ro. Ulterior, numărul celor care au părăsit grupul a ajuns la 9.
Plenul Senatului a votat dizolvarea grupului UNPR, cu 86 de voturi „pentru”, 7 abţineri şi un vot „împotrivă”.
Decizia survine după ce social-democraţii au decis să meargă singuri, fără UNPR, în alegerile parlamentare.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la un post de televiziune, că, din informaţiile sale, discuţiile privind fuziunea dintre PNL şi UNPR s-au finalizat şi că negocierile s-au făcut pentru Valeriu Steriu şi încă două-trei persoane din UNPR, iar o mare parte din progresişti sunt nemulţumiţi de apropierea de liberali.
„Spun deja mulţi parlamentari UNPR care spun că nu sunt mulţumiţi de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL şi nu sunt dornici să urmeze această cale şi probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu ştiu dacă vin la noi sau pleacă din UNPR, dar vor să voteze totuşi tot în felul în care au votat până acuma, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta. Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil şi un sfert, şi jumătate, este posibil şi nimic, sau foarte mulţi”, a mai spus președintele PSD.
Ce au făcut senatorii ieșeni
„Motivat de faptul că noi – senatorii României – trebuie să fim foarte responsabili și să privim în viitorul prostep al României începând de astăzi voi face parte din grupul PSD”, a spus senatorul ieșean lonel Agrigoroaie.
La PSD au mai migrat Dan loniță, Octavian Bumbu, Simeon Purec, Dumitru Bujor, iar Ioan Iovescu a rămas senator independent.
Ulterior, și-au anunțat demisia din UNPR și Lucian lliescu și Marin Burlea, ambii optând pentru PSD.
„Începând de astăzi voi continua să lucrez în grupul parlamentar al PSD. Sunt practicantul unei profesii liberale, dar de fiecare dată în fiecare zi vin în contact cu sărăcia unei populații tinere. În evoluția mea am fost în permanență împins spre stânga. Marin Preda, un ilustru compatriot al nostru, în una din ultimele scrieri autobiografice în plină epocă comunistă a spus: nu sunt membru al PCR dn cauză că mă situez mult mai la stânga. Cred că și eu am luat-o puțin mai spre stânga și nu ma există alt partd decât PSD”, a declarat Marin Burlea în plen.
La rândul său, Șerban Mihăilescu a spus că preferă să-și petreacă restul mandatului ca independent.
(Sursa: digi24.ro)