UMF Iași, lovită de un nou dosar de corupție. Mascații au dus 20 de studenți la audieri

0
129

20 de studenţi  de la UMF Iași au fost ridicaţi ieri de forţele speciale ale Jandarmeriei şi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru a fi audiaţi într-un nou dosar de corupţie deschis de procurorii ieşeni. Tinerii au fost ridicaţi de mascaţi din zona centrală a studiilor de la Facultatea de Medicină Dentară, în acelaşi loc desfăşurându-şi activitatea şi cei de la Facultatea de Bioinginerie Medicală.

 

Studenții au fost urcaţi într-un autobuz şi au fost duşi la Parchet pentru a fi audiaţi. Cei vizaţi învaţă la Colegiul de Tehnică Dentară, ce aparţine de UMF, şi unde se pregătesc tehnicienii care realizează ulterior proteze, şi care lucrează în laboratoarele de profil. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au confirmat pentru „Ziarul de Iași” existenţa dosarului, refuzând să ofere însă orice fel de informaţii referitoare la suspiciunile propriu-zise pe care le au. Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al Parchetului, a invocat faptul că, în acest moment, cercetarea este confidenţială.

 

Surse din UMF Iaşi spun că anchetatorii ar viza posibile infracțiuni de luare şi dare de mită. Ar fi vorba, au mai arătat aceleaşi surse, de studenţi care şi-ar fi plătit examenele. Nu se ştie până în acest moment dacă vizaţi sunt studenţi, profesori sau ambele categorii.

 

Conducerea Universităţii de Medicină a confirmat ieri existenţa acestui nou dosar, spunând însă că nu există la nivelul unităţii informaţii concrete despre conţinutul cercetării.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments