Expoziţia de pictură „Călătorie inițiatică dincolo de limite”, la Cupola

0
93

Galeria de artă „Cupola” din Iași invită publicul luni, 4 iulie 2016, la ora 18.00 la vernisajul expoziţiei de pictură„Călătorie inițiatică dincolo de limite“.

 

Evenimentul etalează lucrări realizate de absolvenții Master anul II, Direcția de studiu- Pictură, din cadrul Universității de Arte„George Enescu”, Iaşi.

 

Proiectul artistic expozițional ce va avea loc la “Galeria Cupola” și este rezultatul colaborării între  Direcția de studiu Pictură Master din cadrul Universității de Arte„George Enescu” Iaşi și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

 

Titlul expoziției “Călătorie inițiatică dincolo de limite” definește sugestiv tematica abordată de către nouă artiști vizuali absolvenți și reprezintă o incursiune prin intermediul expresivității formelor picturale  în universul extrasenzorial.

 

Scopul propus urmărește redefinirea realității percepute prin simțuri prin prezentarea în compozițiile picturale ample a unui univers metaforic încărcat de noi sensuri și trimiteri conceptuale.

Prin lucrările expuse artiștii investighează cu ajutorul semnelor plastice noi teritorii. Găsirea de noi semnificații artistice se regăsesc în teme ce redau “Urma(ele) sufletului sau “amprenta” unei stări sufletești, a unui sentiment. 

 

Viziunile compoziționale sunt transpuse pe pânză  cu elemente de colaj sau tehnici mixte. Unii expozanți propun un alt unghi de percepție a problematicii Societății contemporane” prin redefinirea raportului semenilor noștri în relație cu lumea virtuală, ca o a doua natură.

 

O parte din artiști sunt aplecați catre analiza și crearea unui dialog cu privitorul prin deschiderea căilor de accedere spre universul personal compus din sentimente, pasiuni sau o viziune critică, acidă a societății. Demersul artistic enunțat este prezentat uneori în antiteză cu umorul sau autoironia reflexivă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEURO 2016: Germania scapă de blestemul italian şi se califică în semifinale
Articolul următorNumărul A-7713, Elie Wiesel, s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments