Atenție, Rusia! Canada trimite o mie de soldați în Letonia

0
126

Canada va trimite 1.000 de soldaţi în Letonia pentru a se alătura unuia dintre batalioanele NATO ce sunt formate în estul Europei într-un spectacol de forţă împotriva Rusiei.

 

Ministerul canadian al apărării a susţinut într-o declaraţie că ţara sa, împreună cu SUA, Germania şi Marea Britanie, va crea şi va conduce o brigadă pregătită de luptă ce va contribui la consolidarea prezenţei militare a NATO în estul şi centrul Europei.

 

Declaraţia a mai susţinut că detaliile suplimentare ale trimiterii soldaţilor vor fi prezentate la viitorul summit NATO din Polonia.

 

Soldaţii americani vor face parte dintr-o forţă NATO de 4.000 de soldaţi ce va fi desfăşurată în statele Baltice şi Polonia pentru a descuraja ameninţările percepute din partea Rusiei.

 

„În calitate de partener responsabil în lume, Canada stă alături de aliaţii săi NATO pentru a descuraja agresiunea şi pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa”, a susţinut ministrul canadian al apărării Harjit Sajjan.

 

Decizia Canadei a avut loc, aparent, după ce preşedintele american Barack Obama a cerut conducerii canadiene să contribuie mai mult la NATO.

 

NATO plănuieşte să îşi extindă prezenţa militară în estul Europei în mijlocul conflictului din Ucraina şi a desfăşurat recent numeroase exerciţii militare în regiune.

 

Aproximativ 2.000 de soldaţi NATO au lansat la începutul acestei săptămâni un exerciţiu militar masiv în vestul Ucrainei, care va dura până în 8 iulie.

 

Rusia a criticat prezenţa militară a NATO în apropierea graniţelor sale, ameninţând că va lua măsuri nespecificate ca răspuns la activităţile alianţei vestice în regiune.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments