VIDEO. Marșul disperării și al foamei. 500 de femei din Venezuela au spart cordonul de scutieri și au intrat în Columbia să-și procure de mâncare

0
189

Cinci sute de femei venezuelene s-au năpustit peste un pod către Columbia, sfidând grănicerii, pentru a face rost de produse alimentare de bază şi bunuri pe care nu le găsesc la ele acasă, scrie The Guardian.

 

Îmbrăcate în tricouri albe, femeile din oraşul venezuelean Urena au pornit în marş către barierele păzite de membrii Gărzii Naţionale. 

 

 

Aceştia au format un cordon pentru a le împiedica să treacă, dar femeile au reuşit să-l spargă, strigând de bucurie în timp ce treceau în oraşul columbian Cucuta.  

 

„Femeile din Urena au decis să vină la podul internaţional pentru a trece graniţa deoarece nu avem mâncare în case, copii noştri sunt flămânzi, avem nevoie de multe”, a spus o femeie pentru cotidianul La Opinion din Cucuta. 

 

 

Ele au umplut pieţele şi magazinele din oraşul colombian, cumpărând hârtie igienică, ulei de gătit, mălai şi alte lucruri greu de găsit acasă. 

 

Din cauza cursului de schimb dintre bolivarul venezuelean şi peso-ul columbian şi lipsa subvenţiilor din Columbia, femeile care au forţat trecerea graniţei au platit probabil de zece ori mai mult, comparativ cu preţurile din ţara lor, pentru bunurile cumpărate.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments