A învins toate prejudecățile! Elevă din Vaslui, proaspătă mămică, a treia pe județ la Bacalaureat

0
121

Foto: Facebook

O elevă din Vaslui a reuşit să învingă toate prejudecăţile, obţinând rezultate şcolare de excepţie la examenul de bacalaureat și clasându-se pe locul trei la nivel de judeţ, după ce a născut în ultimul an de liceu.

 

Absolventa celui mai titrat liceu din Vaslui, Maria Elisa Pălimaru este considerată de profesori surpriza plăcută a examenului de bacalaureat din acest an, după ce a obţinut media 9.96, clasându-se a treia pe judeţ, fiind surclasată doar de două eleve care au obţinut zece pe linie, scrie „Adevărul”.

 

Absolventă a profilului Ştiinţe Sociale, Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Maria a fost notată la Bacalaureat cu 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Cu media 9.96, Maria Pălimaru şi-a întrecut mulţi dintre colegii olimpici, iar performanţa ei, spun profesorii, este cu atât mai mare cu cât, a reuşit să se mobilizeze exemplar după un an nu tocmai uşor.

 

 În ultimul an de liceu, Maria a devenit mama unei fetiţe. Şi-a continuat studiile, având alături familia. Pe lângă pregătirea pentru Bacalaureat şi admiterea la facultate, Maria are grijă şi de fetiţa ei, fiind sprijinită de tatăl micuţei, un adolescent de vârsta ei, dar şi de bunici.

 

Potrivit primelor rezultate publicate marţi de Ministerul Educaţiei, la Vaslui, 69,64% dintre elevii care au susţinut bacalaureatul au fost declaraţi admişi, la nivelul judeţului fiind înregistrate două medii de 10. Dintre cei 1.783 de elevi declaraţi admişi, 349 au obţinut medii peste 9.00, două eleve au obţinând media 10: Bianca Gianina Arcăleanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui şi Alexandra Ghintuială, de la Colegiul ”Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments