Economiile de costuri, calitatea şi continuitatea în furnizarea apei calde şi a căldurii, siguranţa în funcţionare: acestea sunt principalele argumente pentru care conducerea instituţiei a hotărât să renunţe la încălzirea individuală pe gaze naturale şi să treacă la sistemul centralizat.
Clădirea va fi racordată direct la magistrala 2 de termoficare şi va folosi un modul termic individual, complet automatizat, ai cărui parametri vor fi monitorizaţi non-stop în Dispeceratul Veolia. Modulul termic va asigura clientului independenta 100% în ceea ce priveşte pornirea şi oprirea încălzirii, dar şi eficientă energetică şi optimizarea consumului în funcţie de necesităţi. Astfel, randamentul de producere a energiei termice creşte cu 16% faţă de sursa actuală, iar economiile de costuri faţă de soluţia pe gaze naturale ajung la 29% din factura anuală, adică aproape 26 000 lei cu TVA pe an, suma pe care instituţia o poate folosi pentru diverse lucrări de îmbunătăţire a condiţiilor de studiu puse la dispoziţia cursanţilor.
Clădirea va consuma 260 gigacalorii/an, adică echivalentul a 2 blocuri cu câte 4 etaje.
Veolia Energie Iaşi va continua campania de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare în cartierul Copou prin noi racordări în perioada următoare, ştiind că două din obiectivele acestei acţiuni sunt protecţia mediului înconjurător şi îmbunătăţirea calităţii aerului în această zonă verde a oraşului, prin eliminarea surselor de poluare directă (cazanele pe gaze naturale).