Justiție altfel! Medicul din Caraș-Severin campion la luat șpăgi a fost achitat de instanță

0
86

Foto: expressdebanat.ro

Decizie incredibilă a unei instanţe din Caraş-Severin. Medicul care lua zeci de şpăgi pe minut a fost achitat şi rămâne şi cu averea intactă. Bărbatul, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin, a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce pacienţii îi puneau plicul cu bani pe birou pentru a le acorda diverse servicii.

 

Aşa obişnuia medicul din Caraş-Severin să mai facă un ban. Lua şpagă. De altfel Sebastian Telbis a bătut recordul la luat mită. S-a ales cu 10 şpăgi pe minut. Bărbatul a fost prins în flagrant.

 

Pe camerele de supraveghere montate în biroul său se putea observa cum medicul discuta cu pacineţii, iar apoi situaţia părea se rezolve după ce oamenii puneau pe masă plicul cu bani. Telbis, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin, primea diverse sume de bani pentru a ajuta unii pacienţi să obţină decizii de pensionare pentru grad de invaliditate sau pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă.

 

După ce a intrat în vizorul procurorilor, oamenii legii au găsit în urma percheziţiilor domicilare, dar şi la cabinetul său sume de bani în lei şi valută. 100.000 de euro, peste 4.000 de dolari, dar şi 50.000 de lei. De asemenea, au fost identificate două carnete cec emise de o bancă din Austria, având solduri de peste 130.000 de euro.

 

În urma anchetei la sfârşitul anului 2015, magistraţii au dispus confiscarea unor sume de bani, dar şi bunuri – maşini şi un apartament care erau pe numele fiicei sale. Cu toate acestea, medicul se poate considera liniştit acum. Tribunalul Caraș-Severin a decis ca Sebastian Telbis să fie achitat pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată. Mai mult, averea strânsă de-a lungul timpului rămâne intactă. Decizia nu este definitivă.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments