Cine sunt românii răniți în atentatul de la Nisa: „Nu știm să fie morți”

0
64

În urma atacului de la Nisa, care s-a soldat cu cel puțin 84 de morți și peste 100 de răniți, doi români se află printre victime. Aceștia au fost răniți și sunt internați, iar starea lor nu este foarte gravă.

 

„Nu știm să fie morți. Știm că sunt doi români care trăiesc acolo și care sunt răniți. Sunt internați într-un spital din Nisa. Deocamdată nu putem da detalii. Oamenii noștri sunt acolo pentru a acorda asistența consulară”, a declarat ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

 

Cei doi răniți români sunt soț și soție, iar bărbatul este în stare mai gravă, având ambele picioarele  fracturate, potrivit preotului paroh de la Nisa, Radu Totelecan.

 

Apoi Ministerul Afacerilor Externe a transimis un comunicat oficial, în care precizează că printre răniți se află doi români. ”În continuarea informaţiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, Franţa, Ministerul Afacerilor Externe informează că până la acest moment, printre decedaţi, nu au fost identificaţi cetăţeni români. Totodată, conform ultimelor informații disponibile, printre victimele rănite şi spitalizate se află 2 cetăţeni români. O echipă consulară a oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopţii la Nisa şi este în legătura cu rudele persoanelor rănite.

 

Reamintim că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222”, se arată în comunicatul MAE.

 

Cel puțin 84 de persoane au fost ucise joi seara de un bărbat care și-a proiectat camionul greu asupra mulțimii adunate pentru a urmări focul de artificii de 14 iulie pe Promenade des Anglais, zonă foarte frecventată de turiști.

 

Un martor care afirmă că a asistat la atac de la început până la sfârșit a relatat canalului BFMTV că atacatorul a scos o armă și a început să tragă asupra polițiștilor. Aceștia „l-au ucis și capul lui a ieșit prin geamul camionului”, a adăugat același martor.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments