Vedetă pakistaneză strangulată de propriul frate „din onoare”. Era comparată cu Kim Kardashian: „Comportamentul ei era complet intolerabil!”

0
169

Qandeel Baloch, o tânără starleta pakistaneză în mare vogă pe reţelele de socializare, a fost strangulată de fratele ei, aparent din motive care ţin de „onoare”.

 

„Da, bineînţeles că am strangulat-o. Era în jur de 10.45 când i-am dat o pastilă şi am omorât-o. Nu mi-e ruşine deloc şi nu îmi pare rău că am făcut-o. Oricum ar fi, comportamentul ei era complet intolerabil”, a declarat bărbatul care a fost arestat la scurt timp după faptă oribilă.

 

Cazul şocant redeschide astfel o dezbatere deosebit de sensibilă în această ţară musulmană cu tradiţii şi concepte extrem de conservatoare, informează fr.news.yahoo.com.

 

Adeseori comparată cu vedeta americană Kim Kardashian, tânăra pakistaneză, o femeie brunetă cu buze pline, a fost ucisă vineri de fratele ei, în casa părinţilor lor, aflată în provincia Pendjab, unde victima se afla pentru a-şi vizita familia cu ocazia Eid ul-Fitr, sărbătoarea care marchează încheierea Ramadanului, a dezvăluit poliţia locală, sâmbătă, pentru AFP.

 

„Aparent, este un caz de «crimă comisă din onoare»”, a declarat Sultan Azam, un ofiţer de poliţie din oraşul Multan. „Fratele a fugit după comiterea crimei, iar noi facem tot ce ne stă în putere pentru a-l aresta”, a adăugat el.

 

În vârstă de 26 de ani, Qandeel Baloch, al cărei nume era era Fauzia Azeem, avea câteva zeci de mii de admiratori (”followers”) pe reţelele de socializare.

 

Ea publica cu regularitate pe aceste reţele de socializare fotografii şi înregistrări video în care apărea atent coafată şi machiată, în ipostaze provocatoare, adeseori considerate scandaloase de cei mai conservatori dintre compatrioţii ei.

 

 

Deşi unii dintre internauţi nu ezitau să o critice şi chiar să o insulte pe internet, ea era şi foarte admirată de alţi pakistanezi pentru libertatea şi curajul afişat în mesajele sale, neobişnuite pentru o femeie care s-a născut şi a crescut într-o societate patriarhală.

 

Qandeel Baloch a ţinut prima pagină a presei din Pakistan de Sfântul Valentin, afişându-se într-o rochie purpurie decoltată, sfidând astfel în mod public un apel al preşedintelui pakistanez care i-a îndemnat pe tinerii din ţara lui să boicoteze această sărbătoare „occidentală”.

 

„Oamenii au înnebunit pur şi simplu după aceea, în special fetele. Primesc numeroase apeluri telefonice, în care ele îmi spun că sunt o sursă de inspiraţie şi că vor să fie ca mine”, declară, atunci, tânăra starletă pakistaneză.

 

Recent, Qandeel Baloch a pozat alături de un important lider religios, ridiculizandu-l în public, deoarece s-a alintat în permanenţă în prezenţa lui şi punându-şi pe cap toca din astrahan a acestuia. Muftiul în cauză a fost ulterior suspendat de un comitet religios.

 

La Muzzafarabad, satul în care locuiesc părinţii tinerei, aflat în apropiere de oraşul Multan, aproape 100 de poliţişti erau plasaţi în dispozitiv de securitate, sâmbătă, în jurul casei acestora, într-o atmosferă tensionată, potrivit unui jurnalist de la AFP.

 

Părinţii victimei „sunt nişte oameni sărmani”, cărora Quandeel le plătea chiria, a precizat un poliţist aflat la faţa locului, Saeed Gujjar.

 

În ceea ce îl priveşte pe asasinul prezumtiv, Wasim, acesta „era fără serviciu şi nu avea surse de venit”, după ce a deţinut pentru o vreme un magazin de telefoane mobile.

 

„Fiica mea era nevinovată, noi suntem nevinovaţi. Vrem dreptate. De ce a fost ucisă fiica mea?”, i-a întrebat tatăl acesteia, Azeem Ahmad, un bătrân căruia medicii i-au amputat în trecut un picior, pe jurnaliştii pakistanezi aflaţi în faţa casei sale.

 

Poliţia a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de tatăl victimei, în care acesta l-a acuzat pe fiul sau că i-a ucis fiica „pentru că voia ca ea să renunţe la showbiz”.

 

Anunţul morţii tinerei pakistaneze a generat reacţii puternice în Pakistan, o ţară în care sute de femei sunt ucise în fiecare an de către rudele lor sub pretextul că au încălcat „onoarea” familiei.

 

„#QandeelBaloch, ucisă printr-o crimă comisă din onoare. Câte femei trebuie să mai moară înainte ca Pakistanul să adopte o lege împotriva crimelor comise din onoare?”, a scris, indignată, pe internet, Sharmeen Obaid-Chinoy, o cineastă pakistaneză care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria „cel mai bun scurtmetraj documentar”.

 

„Este înspăimântător, este o epidemie. Nicio femeie nu va fi în siguranţă în această ţară, atât timp cât noi nu vom începe să îi trimitem la închisoare pe bărbaţii care ucid femei”, a adăugat ea pentru AFP.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments