Acuzații grave aduse profesorilor de istorie din Iași care au corectat lucrările elevilor vasluieni de la Bacalaureat

0
127

Profesorii din Iaşi au fãcut măcel cu lucrãrile elevilor vasluieni de la Bacalaureat, la disciplină istorie, fãrã sã le pese cã de aceste note depinde viitorul lor. S-au înregistrat 200 de contestaţii, iar dupã recorectare, trei elevi au primit nota 10 şi mulţi alţii au avut note mãrite cu aproape trei puncte.

 

În judeţul Vaslui, rezolvarea celor peste 900 de contestaţii depuse de absolvenţii de clasa a XII-a la BAC a dus la creşterea procentului de promovare de la 69,62%, la 71,57%, cu mult peste media naţională – 68,1%. Cea mai mare surprizã s-a înregistrat la disciplină Istorie. Cu câteva excepţii, majoritatea notele au fost mãrite, în cazul unor elevi cu aproape 3 puncte, aspect care demonstreazã cã profesorii corectori din Iaşi, acolo unde au ajuns tezele vasluienilor prima datã, nu au fost corecţi, ba dimpotrivã, au dat dovadã de lipsã de profesionalism, afirmă cotidianul vasluian „Vremea Nouă”.

 

De exemplu, doi dintre absolvenţii defavorizaţi, dar cãrora li s-a fãcut dreptate în cele din urmã, sunt Andrei Cosmin Catanã, fiul lui Sorin Catanã, şeful Poliţiei Locale Vaslui, şi Lorena Nicoleta Volocariu, ambii de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Primului elev i s-a mãrit nota de la 7,20 la 10, iar colega sa a fost notatã dupã contestaţie cu 9,60, nota iniţială fiind 6,95.

 

La ediţia din acest an a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.726 de elevi, dar au lipsit 165, iar unul a fost eliminat. Din cei 2561 de elevi prezenţi, au reuşit sã obţină o medie generalã peste 6 nu mai puţin de 1833 de absolvenţi de clasa a XII-a. Numãrul contestaţiilor a fost destul de mare, iar 50 de elevi au reuşit sã promoveze dupã rezolvarea acestora. Cele mai mari diferenţe între notele iniţiale şi cele finale au fost înregistrate la disciplină Istorie.

 

Faptul cã notele au crescut, chiar şi cu aproape trei puncte, demonstreazã cã s-a repetat situaţia de anul trecut, când tezele vasluienilor au fost corectate la Botoşani, iar profesorii de acolo au dat dovadã de exces de zel. Astfel, la ediţia din 2016, cadrele didactice din Iaşi au fost la rândul lor subiective, punându-le note mai mici decât ar fi meritat elevilor vasluieni.

 

Citește mai mult pe vrn.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments