Arest preventiv prelungit pentru Relu Fenechiu în dosarul în care este acuzat că a luat mită 620.000 de euro

0
158

Tribunalul Prahova a dispus prelungirea arestării preventive faţă de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, şi fostul director IT din Ministerul Justiţiei, Ion Krech, în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti în care cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au respins ca neîntemeiată excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Prahova invocată de Ion Krech prin apărătorul său şi au admis propunerea procurorilor, dispunând prelungirea arestării preventive a inculpaţilor Ion Krech şi Relu Fenechiu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.07.2016, până la data de 22.08.2016.

 

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

 

În prezent, Relu Fenechiu se află în stare de detenţie, în executarea unei pedepse privative de libertate în dosarul „Transformatorul”.

 

Ion Krech este acuzat de procurori că, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din MJ, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister şi membru în comisia de licitaţie, în perioada 2012 – 2013, a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme de software, suma de 239.000 euro în trei tranşe.

 

Procurorii spun că banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Ion Krech să sprijine această firmă în câştigarea licitaţiei pentru atribuirea şi derularea unui proiect al MJ, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

 

„Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, prin intermediul aceluiaşi intermediar, suspectul Ion Krech a remis reprezentanţilor firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiţiei. În acelaşi sens, suspectul a mai conceput şi redactat împreună cu reprezentanţii firmei respective documentele aferente licitaţiei, inserând în cuprinsul lor cerinţe menite a-i favoriza pe aceştia din urmă. De asemenea, în schimbul banilor pretinşi şi primiţi, suspectul Ion Krech a asigurat şi buna derulare a contractului, a susţinut şi a fundamentat note interne, a semnat fişe de acceptanţă, acte adiţionale şi a ajutat la deblocarea plăţilor, atunci când au intervenit astfel de probleme”, au reţinut anchetatorii.

 

De asemenea, conform DNA, pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea proiectului cu Ministerul Justiţiei şi pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii, aceeaşi firmă de software i-a dat lui Relu Fenechiu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments