Cruzime ieșită din comun! Patru pui de câine din Iași, aruncați în smoală până la gât

0
162

Episod scandalos la Iaşi! Patru căţeluşi lipsiţi de apărare au fost găsiţi împotmoliţi în smoală. Au fost salvaţi la limită şi sunt acum în grija unui medic veterinar.

 

Iubitorii de animale acuză acte de cruzime împotriva bietelor fiinţe, mai ales că este a treia oară când scenariul se repetă în ultima lună.

 

Căţeluşii erau îngropaţi în smoală până la gât. Au fost scoşi din capcană în care se chinuiau să supravieţuiască de câţiva tineri, care au cerut pe Facebook sprijinul unui medic veterinar. Doctorul i-a anesteziat ca să reziste operaţiunii de salvare.

 

 

Sorin Puiu, medic veterinar: „Căţeii au fost aduşi într-o stare foarte gravă. Momentan starea lor este stabilă. El a fost cel mai grav pe care l-am preluat. Avea ochiul stâng, nasul şi gura acoperite pur şi simplu cu smoală.”

 

Iubitorii de animale sunt convinşi că bieţii căţei au fost aruncaţi intenţionat de cineva în smoală.

 

Cătălin Pavaliu, director executiv Fundaţia Sky: „Începem să ne punem semne de întrebare dacă nu este cineva care se ocupă de asemena fapte şi îi supune la aceste chinuri.”

 

Alte două cazuri similare s-au petrecut luna trecută, tot în Iaşi.

 

Sorin Puiu, medic veterinar: „Aveau bitum cu acele pietre, exact asfalt pur.”

Reporter: „Acea poliţie a animalelor şi-ar avea rostul acum?”

Sorin Puiu: „Bineînţeles că şi-ar avea rostul, dar există?”

 

Căţeluşii vor rămâne sub supravegherea medicului veterinar pentru cel puţin o săptămână, apoi vor fi daţi spre adopţie.

 

 

Dacă va fi prins, vinovatul va fi cercetat pentru schingiuire, infracţiune pedepsită în prezent cu amendă sau închisoare de la două luni la un an.

 

Instanţele din România au decis într-un singur caz să condamne – la 7 luni de închisoare cu suspendare – pe cineva care a ucis mai mulţi câini. Recent, parlamentarii au aprobat ca aceste sancţiuni să fie înăsprite – pedeapsa să fie între 6 luni şi 2 ani de închisoare.

 

(Sursa: Știrile pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments