Săptămână decisivă pentru Ianis Hagi. Zilele acestea trebuie să demonstreze că merită să rămână în lotul Fiorentinei

0
113

Foto: fiorentinanews.com

Ianis Hagi s-a mişcat extrem de bine în amicalele de până acum ale Fiorentinei, însă deocamdată nu are un loc asigurat în lotul viola pentru sezonul viitor. În funcţie de cum va arăta la antrenamente în următoarea săptămână, tehnicianul va decide dacă tânărul român e o variantă viabilă pentru noua stagiune sau dacă mai are nevoie să crească un an, graţie unui împrumut la o formaţie la care să evolueze constant.

 

În toate partidele de pregătire în care a fost folosit până acum (trei la număr) Ianis s-a remarcat, reuşind în fiecare dintre meciuri să dea câte o pasă decisivă (în ultima, cu Trapani, a obţinut chiar şi un penalty). Paulo Sousa ştie însă că diferenţa dintre amicale şi oficiale este mare şi, deşi crede în calităţile lui Hagi, îşi face griji în primul rând pentru forma sa fizică.

 

Fiorentina News vorbeşte, într-un articol apărut joi seară, despre modul în care Sousa şi Hagi au comunicat la ultimul antrenament, lăsând să se înţeleagă faptul că antrenorul este puţin nemulţumit şi de poziţionarea în teren a românului. Acesta are termen aproximativ o săptămână să integreze dorinţele antrenorului şi să arate că, la numai 17 ani, e gata să fie o soluţie pentru gruparea de pe Artemio Franchi. Altfel, cel mai probabil Sousa va decide să îl trimită sub formă de împrumut la o formaţie unde să evolueze constant, astfel încât să câştige la capitolele experienţă şi forţă.

 

„Hagi, misiune dificilă”, titrează fiorentinanews.com, pentru ca apoi să relateze ce s-a întâmplat la ultima şedinţă de pregătire: „Sousa încearcă să îl integreze pe Ianis în schemele tactice de la Fiorentina. Astăzi (n.r. joi) antrenorul a insistat pe lângă român, arătându-i inclusiv cum să stea în teren şi cum trebuie să se mişte când nu are balonul. Cei doi au discutat preţ de minute bune, tânărul român fiind foarte atent la indicaţiile tehnicianului. Obiectivul tânărului Hagi nu e deloc unul uşor, deoarece în zilele următoare el trebuie să îi demonstreze lui Sousa că merită să rămână în lotul viola pentru sezonul viitor”.

 

(Sursa: digisport.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDirectorul unei mari bănci, arestat la New York pentru manipularea cursurilor valutare
Articolul următorRomânia intră cu 50 de soldați în lupta împotriva Statului Islamic
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments