Autorul masacrului de la Munchen s-a inspirat de la Anders Behring Breivik, cel mai mare criminal din istoria modernă a Norvegiei. Și-a atras victimele pe Facebook

0
104

Poliția a anunțat că atacatorul din Munchen este un tânăr de 18 ani, cu dublă cetățenie, germană și iraniană. Este al treilea atac împotriva civililor care are loc în decurs de opt zile în Europa Occidentală.

 

Autorul atacului armat din Munchen și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și le-a invitat la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a spus ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

 

De asemenea era obsedat de atacuri armate în masă, potrivit poliției. Anchetatorii au percheziţionat locuinţa tânărului, identificat de presa germană drept David Ali Sonboly, şi au găsit multe materiale despre atacuri armate în masă, inclusiv o carte intitulată „Amok. De ce ucid tinerii”. Era de asemenea fan al jocurilor video de război, relatează agențiile de presă.

 

Un vecin l-a descris pe tânăr drept „foarte liniştit”.

 

„Întregul său limbaj corporal era al unei persoane foarte timide”, a spus Stephan, proprietarul unei cafenele din zonă.

 

„Nu l-am văzut niciodată furios, n-am auzit să fi avut vreodată probleme cu poliția sau cu vecinii”, povestește o femeie de origine macedoneană care locuiește în clădire. Autorul atacului locuia cu părinții și cu fratele mai mic într-un apartament cu trei camere și frecventa școala din cartier, spune femeia. „Era foarte amabil, serviabil. Râdea ca orice om normal (…) Ceva s-a întâmplat în creierul lui”, adaugă ea.

 

Polițiștii germani mai spun că există „o legătură evidentă” între atacul comis vineri și ucigașul norvegian Anders Behring Breivik.

 

Vineri s-au împlinit cinci ani de la masacrul din Norvegia comis de Breivik, care a ucis 77 de persoane. Breivik este un erou pentru militanții de extremă-drepta din Europa și America, potrivit Reuters.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments