Acuzații grave de neglijență și indiferență, la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Un nou-născut a murit, iar fratele său geamăn este în stare gravă

0
123

Acuzaţii dure aduse medicilor de la Spitalul Județean din Piatra Neamţ. Un nou-născut a murit, iar fratele său geamăn s-a îmbolnăvit, după ce copiii, născuţi prematur, au fost internaţi la terapie intensivă. Părinţii acuză medicii de neglijenţă şi indiferenţă, însă doctorii se apără şi spun că în cazul celor născuţi prematur pot apărea oricând complicaţii.

 

Durere fără margini pentru niște părinți care au privit neputincioși cum unul dintre nou-născuţi a pierit la scurt timp după naştere. Fratele lui geamăn este și el în stare gravă. Părinţii acuză medicii de neglijenţă şi spun că bebeluşul a murit din cauza unei bacterii luate în spital. Aceştia se apără însă şi susţin că toate aceste complicaţii au apărut din cauza faptului că bebeluşii s-au născut prematur, la 34 de săptămâni.

 

Focare hemoragice cerebrale – acesta a fost verdictul dat de cei care au efectuat necropsia, niște complicaţii întâlnite frecvent în cazul bebeluşilor născuţi prematur, explică medicii de la Spitalul Județean din Piatra Neamţ. Rudele bebeluşului susțin însă că raportul legiștilor ar fi incomplet.

 

„De regulă, nou născuții sunt colonizați cu bacteriile mamei și, în felul ăsta, depistăm la timp o bacterie patologică și luăm măsurile care se impun”, au transmis medicii.

 

Celălalt bebeluş se află în stare gravă. A fost dus la Spitalul din Iaşi pentru îngrijiri de specialitate. Un transfer care a întâmpinat probleme, pentru că medicii din Piatra Neamţ nu şi-ar fi dat inițial acordul să îl mute, acuză familia. Părinții spun că doctorii ar fi ştiut de infecţiile luate de copii şi ar fi vrut să muşamalizeze totul.

 

Analizele făcute de medicii ieşeni celui de-al doilea bebeluş au indicat o infecţie cu o bacterie intraspitalicească extrem de periculoasă: „este un germene care supraviețuiește în secțiile de terapie intensivă. Nu are nicio legătură cu normele de igienă, se găsește peste tot, iar la un copil prematur are risc mai mare. Are prin excelență o imunitate scăzută”.

 

Medicii din Piatra Neamţ aşteaptă rezultatele unor analize specifice şi abia apoi vor începe o anchetă epidemiologică.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments