Dan Lungu a venit cu precizări la Dosarul Holograma: „Facem recurs la hotărârea pronunțată”

0
183

În urma articolului „7EST nu minte: FILIT 1 și Holograma, pierdute în instanță de Lungu”, publicat săptămâna trecută de săptămânalul 7EST, conducerea Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) Iași a revenit cu precizări privind contestarea în Justiție a auditului intern al CJ în ceea ce s-a numit Dosarul „Holograma”.

 

Comunicatul MNLR menționează că instanța de judecată a luat decizia respingerii cererii sale, fără a o judeca pe fond și, drept urmare, va face recurs la hotărârea pronunțată. Informația era redată în aceeași termeni și în articolul din 7EST, unde se menționa: „Primul dosar a fost pierdut pe fond, al doilea pe o excepție, judecătorii considerând că acțiunea muzeului este inadmisibilă”.

 

Cu toate acestea, conducerea MNLR subliniază că exprimarea „Muzeul a pierdut procesul” este hazardată.

 

În același comunicat, MNLR susține că exprimarea din articolul 7EST „a angajat doi experți, pe bani grei” reprezintă o dezinformare. 7EST precizase că auditul independent a fost cerut de directorul Dan Lungu cu scopul reverificării Dosarului „Holograma”, după ce raportul Auditului CJ îi era total defavorabil. Cei doi experți au fost plătiți cu niște sume rămase confidențiale până la această oră. Comunicatul MNLR precizează:

„Expertizele tehnice și contabile au fost solicitate de către Serviciul de Audit Public Intern al CJ Iași, iar contractarea experților independenți s-a realizat prin licitație publică”, informații apărute și în 7EST, nefiind denaturate.

Comunicatul MLNR mai precizează că „expertizele au fost favorabile instituției noastre” – fapt menționat și în articolul 7EST, conducerea Muzeului constestând însă exprimarea cum că acestea nu au fost de ajutor MNLR Iași, „în condițiile în care aceste expertize nu au fost obiectul acțiunii de constestare în instanță.”

 

Comunicatul MNLR nu amintește deloc de procesul privind organizarea FILIT 2013, dosar pierdut pe fond, sentința nefiind însă definitivă. În acest dosar MNLR a contestat raportul Curții de Conturi în care se evidențiau prejudicii în valoare de 180.000 de lei. De asemenea, nu se aduc precizări privind onorariul de 8.000 de euro acordat actorului Teo Corban în Afacerea „Holograma”.

 

Citește și 7EST nu minte: FILIT 1 și Holograma, pierdute în instanță de Lungu

 

Menționăm că, în cadrul documentării articolului, 7EST a întreprins toate eforturile pentru contactarea directorului MNLR Dan Lungu, în vederea prezentării poziției acestuia. Fiind în concediu, ne-a redirecționat către Departamentul de Comunicare al MNLR, căruia i-am adresat întrebările pe mail. Răspunsul a venit după apariția 7EST pe piață.  

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments