Decizie revoltătoare a procurorilor ieșeni: au clasat dosarul gravidei al cărei copil s-a născut mort la Maternitatea „Elena Doamna”

0
201

Veste cum nu se poate mai tristă pentru doi tineri din Iaşi, cărora în septembrie 2014 le-a murit, chiar înainte de naştere, fetiţa mult aşteptată.

 

Procurorii au clasat dosarul în care ei le-au adus acuzaţii grave, de malpraxis, medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi. Acum aproape doi ani, gravida care era la termen, s-a dus seara la spital, după ce i s-a rupt apa. Aici, a susţinut familia, a fost lăsată toată noaptea în travaliu, fără nici un medic în preajmă, deşi sângera abundent şi a cerut insistent ajutor. Dimineaţa, după 8 ore de chin, tinerei i s-a făcut cezariană. Fetiţa însă era moartă.

 

Constantin şi Ioana Ciobanu aşteptaseră vreme de 3 ani sarcina aceea şi sperau să-şi strângă fetiţa în braţe. Când mamei i-a venit sorocul, soţul tinerei susţine că stabilise cu medicul care a îngrijit sarcina – să se întâlnească la spital. Însă nici el şi nici cel de gardă nu ar fi venit. Ar fi apărut doar un rezident, care i-a făcut tinerei o ecografie şi i-a spus că totul e în ordine. Până dimineaţă, femeia de 26 de ani a urlat de durere, însă numai o îngrijitoare ar fi stat lângă ea.

 

Constantin Ciobanu, tatăl copilului: „A stat singură de la 11 până la 7 fără 10 când a intrat în sala de operaţie, era o fetiţă de 4 kilograme 400. Era aşteptată de toată lumea şi un criminal, nu ştim cine, nu e posibil să vii cu copilul, să simţi copilul cum mişca şi dimineaţa să-ţi spună că ai născut nimic.”

 

Medicii au susţinut însă că au controlat-o pe gravidă de mai multe ori în noaptea respectivă. Iar cei din conducere au declarat că fetiţa a murit la naştere. Apoi, legiştii au stabilit că fătul murise cu 24 de ore înainte că mamei să i se facă cezariană.

 

Constantin Ciobanu, tatăl copilului: „Când am venit în spital era viu. Am avut asigurările că e viu, avem documente care să ateste că medicii au spus şi au pus parafa şi semnătura că e viu. Ce vreau să ştiu e atât: de ce eu pe data de 8 am intrat cu copilul în spital şi pe data de 9 am ieşit cu el mort. Din ce vină, din a cui cauză?”

 

Ca să afle un răspuns, familia a făcut plângeri la Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor, DSP şi Parchet. Pe linie administrativă, medicii implicaţi au fost sancţionaţi doar cu 10% din salariu pe 3 luni. Pe linie penală, după aproape 2 ani, răspunsul procurorilor a venit ca un şoc pentru cei doi soţi.

 

Citește și Cazuri care îţi fac pielea de găină: cine este „DOCTORIȚA MORȚII”. Profesional, Doina Iancu este o catastrofă. A supravieţuit într-un mediu permisiv la non-valori

 

Constantin Ciobanu, tatăl copilului: „Se dispune clasarea cauzei privind vătămarea fătului şi neglijenţa în serviciu. Pe considerentul că faptele nu sunt prevăzute pe legea penală. Se muşamalizează, sunt medici importanţi din Iaşi.”

 

Ioana Ciobanu, mama copilului: „Nu cred că o să îmi revin vreodată, fiecare îşi aminteşte când a născut copilulul. Aşa şi eu îmi amintesc.”

 

Cei doi tineri nu renunţă la luptă, spun că vor face contestaţie la decizia de clasare a dosarului.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent12 ani în țară, 13 ani la englezi. Român condamnat la ani grei de pușcărie în Marea Britanie pentru viol
Articolul următorJocurile Olimpice de la Rio. Programul complet al sportivilor români – ora și data participării. Cine sunt cei care reprezintă România
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments