MINUNE! Un avion ATR-42-300 apare pe mozaicul renovat al vechii catedrale mitropolitane din Iași

0
480

Un avion de pasageri ATR-42-300 al companiei aeriene Olympic Airlines – desființată între timp – apare la Iași fix acolo unde te aștepți mai puțin: într-un mozaic de pe Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi”, monument istoric de importanță națională, scrie Alin Pătru pe blogul personal.

 

Biserica este cunoscută și sub numele de „Mitropolia Veche”, iar lăcașul de cult, construit între 1758 și 1766, a servit inițial drept catedrală mitropolitană a Mitropoliei Moldovei.

 

 

Strania reprezentare a fost adăugată în urma lucrărilor de renovare începute în anul 1999. În compoziția „artistică” sunt prezentate imagini care amintesc de aducerea la Iași a moaștelor Sfântului Andrei, între 12 și 19 octombrie 1996.

 

 

„Nu pot să nu remarc mai mult decât îndoielnica valoare estetică a lucrării, care poate fi comparată doar cu niște imagini pe care le-am văzut pe ”Dealul Țiganilor” de la Soroca, unde s-ar încadra perfect”, mai spune Alin Pătru pe blog.

 

Citește mai mult AICI

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVeolia anunţă sistarea apei calde în zilele de 23 şi 24 august pentru realizarea a 38 de intervenții în cadrul lucrărilor programate vara aceasta
Articolul următor„Divertisul” Florin Constantin, despre ajutorul „otrăvit” oferit de stat. Victimele exploziei din Copou, batjocorite și umilite de autorități
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments