Misiune cu final fericit! Copil de doi ani, căutat o noapte întreagă în pădurea de la Pârcovaci

0
196

Duminică, în jurul orei 2.50, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași  au fost alertate de un apel disperat. Urgența era maximă: un copil în vârstă de 2 ani s-a rătăcit în pădurea Pârcovaci, din orașul Hârlău. Un părinte cerea ajutorul autorităților pentru a-și căuta fiul dispărut din locul unde se juca- un luminiș de la marginea pădurii –  împreună cu alți copii.

 

Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate efective impresionante ale structurilor M.A.I., respectiv: 13 salvatori din cadrul Punctului de Lucru Hârlău și a Stației de Pompieri Tg. Frumos. Ulterior, numărul acestora a fost suplimentat cu încă 20 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași și un câine de căutare și salvare. 12 cadre de la Biroul Urmăriri din orașul Hîrlău și un tehnician criminalist cu un câine de urmă de la Poliția Română; 2 cadre de la Poliția de Frontieră, cu o autospecială cu termoviziune; 7 cadre ale Jandarmeriei Române.

 

Împreună cu tatăl copilului și câțiva localnici, forțele de intervenție au început căutarea micuțului, pe o beznă cumplită, în pădurea Pârcovaci. Misiunea era cu adevărat dificilă. În primul rând, copilul trebuia găsit de urgență, altfel, șansele sale de a rezista noaptea, în pădure, se diminuau cu fiecare oră. În ceea ce privește operațiunile de căutare efectuate în pădure, acestea s-au desfășurat pe un teren greu accesibil chiar și pe timp de zi, caracterizat prin desișuri, urcușuri, râpe.   

 

Plutonierul Vicențiu Bulboacă este cel care l-a găsit pe micuț

 

Echipele de căutare și salvare au acoperit o suprafață de aproximativ 10 km. După 8 ore de căutări, plutonierul Vicențiu Bulboacă, unul dintre pompierii de la Detașamentul 2 Iași, a găsit copilul.

 

Îmbrăcat doar în tricou și pantaloni scurți, desculț, băiețelul  stătea într- o albie aproape secată a unui pârâu (5 cm de apă). Salvatorul ieșean a luat copilul în brațe, l-a învelit cu propria haină și a alergat cu el în brațe aproximativ 1 km, până la ambulanța SMURD.

 

În urma consultației preliminare, echipajul de prim ajutor a apreciat că micuțul este într-o stare fizică bună, dar hipotermic. Pentru a primi toate îngrijirile necesare, echipajul SMURD a transportat copilul la spitalul din orașul Hîrlău.

 

„Din fericire, această misiune s-a încheiat cu bine, o contribuție hotărâtoare având pregătirea, cooperarea și profesionalismul personalului implicat în operațiune dar și faptul că mulți dintre cei care au participat la căutări sunt părinți”, arată reprezentanții ISU Iași.

 

„La ora 06.25 a fost găsit copilul de doi ani în pădurea Pârcovaci, conştient, stabil hemodinamic, cu o temperatură de 37,2 grade Celsius. Copilul mergea speriat prin pădure. A fost preluat de la faţa locului şi dus la Spitalul Hârlău”, a apreciat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGATA DE VACANȚĂ?
Articolul următorCâinele polițist Noma, misiune îndeplinită! Cei doi tineri prinşi cu droguri la Sculeni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments