Adăscăliței pune cruce IGS. Unul dintre acționari a cerut în instanță insolvența firmei de pază

0
243

Independent Guard Security Company (IGS), una din cele mai vechi şi cunoscute firme de pază din Iaşi şi chiar din zona Moldovei, şi-a cerut insolvenţa după doi ani de conflict deschis între acţionari. Cererea a fost depusă la Tribunalul Iaşi de administratorul firmei pe 5 august, însă până acum nu a fost stabilit primul termen al procesului, anunță „Ziarul de Iași”.

 

Societatea a fost înfiinţată de fostul deputat social-democrat Constantin Adăscăliţei, care ulterior s-a asociat cu omul de afaceri Emilian (Elan) Scwartzenberg, acesta ajungând la un moment dat să controleze singur firma, datorită funcţiilor publice deţinute de Adăscăliţei. Ulterior, Elan Schwartzenberg i-a cesionat acţiunile unei persoane de încredere, Ioana Nadolu, care de la începutul anului 2014 deţine IGS Co în cotă egală cu Adăscăliţei.

 

Citește și Potul lui Adăscăliţei la ApaVital, contestat de concurență. Două firme de pază se judecă pentru 2 milioane de lei

 

În afară de firma de pază, fostul deputat deţine alături de Nadolu şi o altă societate comercială, cu activitate în sectorul imobiliar, din acest parteneriat izbucnind între cei doi un adevărat scandal și nenumărate procese civile şi plângeri penale.

 

Referitor la activitatea economică, aceasta nu este publică deoarece pe site-ul Ministerului de Finanţe nu apar cele mai recente bilanţuri contabile. Ultimul bilanţ contabil datează din 2013, anul anterior declanşării conflictului între cei doi asociaţi, şi potrivit acestuia firma IGS Co a avut o cifră de afaceri de 6,26 milioane lei şi un profit de 152.000 lei, valoarea totală a datoriilor la acea vreme fiind de 830.000 lei. Legat de datoriile publice, IGS Co avea de restituit la bugetul general consolidat al statului circa 55.000 lei la nivelul lunii martie, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Contactat telefonic, Constantin Adăscăliţei a spus că el nu a înaintat nicio cerere de intrarea în insolvenţă şi nici nu ştie despre acest demers, acuzându-i de intenţia de a lichida firma pe Ioana Nadolu şi administratorul Constantin Isloi.

 

Citește și IGS, cu un pas în groapă. Zeci de angajaţi, lăsaţi fără salarii din cauza „războiului Nadolu – Adăscăliţei“

 

IGS a fost înfiinţată în anul 1995, având iniţial filiale în Roman, Bârlad, Bucureşti, Brăila şi Piatra Neamţ. În 2002, societatea avea un număr de 750 de angajaţi, fiind premiată, cu doi ani înainte, cu locul al VII-lea în clasamentul făcut de CNIPMMR la categoria „Întreprinderi mari“, iar, în 2001, cu locul al VI-lea în acelaşi clasament (ierarhia a fost efectuată în funcţie de profitul net realizat). În 2013, IGS a avut o cifră de afaceri de 6,2 milioane lei şi un profit net de aproape 130.000 de lei.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAlertă în Germania pentru un eventual accident nuclear. Tablete de iod, distribuite populației
Articolul următorMicro-verdeţurile, soluția pentru masa și sănătatea dumneavoastră. Care sunt avantajele
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments