Minerii de la exploatarea uraniului Botușanu – Suceava au suspendat protestul

0
141

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunţat că, marţi seara, minerii care se aflau blocaţi în mina de la sectorul de exploatare a uraniului Botuşanu, entitate ce aparţine Sucursalei Suceava a SC Compania Naţională a Uraniului (CNU) SA Bucureşti, au ieşit la suprafaţă, suspendând protestul.

 

Potrivit lui Harasim, directorul Sucursalei Suceava a CNU l-a informat că minerii nu se mai consideră în grevă şi vor aştepta deciziile ce se vor adopta după discuţiile care vor avea loc miercuri la sediul Ministerului Economiei.

 

Prefectul a spus că structuri ale MAI de la nivel judeţean monitorizează în continuare situaţia din zonă.

 

Câteva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, după ce luni seara s-au blocat în subteran. O parte dintre cei 162 de angajaţi aflaţi la muncă, în schimbul unu, au refuzat să lucreze. Revendicărilor minerilor vizau plata drepturilor salariale şi asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani.

 

„Vor o anumită stabilitate”, declara cu o zi în urmă prefectul, subliniind că revendicările sunt de competenţa Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) şi de politica în domeniu a Ministerului Energiei.

 

CNU a decis, în cadrul noii strategii a companiei, să închidă temporar mina Crucea-Botuşana, considerată o exploatare neeconomică, şi să demareze activităţile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeş-Grinţies.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments