Consilierii locali au aprobat, astăzi, toate proiectele cuprinse în ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi. Elementul principal al dezbaterii aleşilor l-a constituit introducerea în portofoliul de proiecte al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2015 – 2030 Iaşi a proiectelor de consolidare şi refuncţionalizare a Palatului Braunstein, precum şi a reabilitării şi integrării turistice a mănăstirilor Cetăţuia şi Frumoasa, dar şi a Bisericii Adormirea Maicii Domnului a Diecezei Romano – Catolice de Iaşi.
„În ceea ce priveşte cele trei lăcaşuri de cult, ele fac parte din patrimonul cultural al Iaşului şi au nevoie de intervenţii urgente în ceea ce priveşte conservarea şi punerea lor în valoare. Prin aprobarea acestor proiecte, dorim să ne aducem contribuția în ceea ce priveşte punctajul pe care-l putem obţine pe fonduri europene. De asemenea, salut iniţiativa Ministerului Culturii de a deveni partener cu Municipiul Iaşi în vederea reabilitării Palatului Braunstein”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Un alt proiect important care a primit undă verde din partea consilierilor locali l-a reprezentat trecerea din administrarea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” a unui spaţiu în suprafaţă de 35.12 mp, în vederea implementării proiectului finanţat din fonduri europene „Platforma multidisciplinară de cercetare dezvoltare medicală în regiunea N-E”. Spaţiul va fi utilizat pentru amenajarea unui laborator de anatomie patologică, pe o perioadă minimă de 10 ani, în vederea amplasării unei infrastructuri de cercetare-dezvoltare. Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi pacienţii din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” cu boli renale, spitalul asigurând asistenţa nefro-urologică pentru o populaţie de aproximativ 900.000 locuitori din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei.