O ieşeancă de 38 de ani s-a hotărât să spună stop păcănelelor după ce a pierdut în 21 de ore suma record de 27.000 de lei, fără să câştige nimic. „Am pierdut până acum contravaloarea a 4 blocuri”, spune femeia, care a cheltuit tot ce a avut pe jocuri.
Femeia este căsătorită cu un prosper om de afaceri şi locuieşte când în Austria, când în Iaşi. Îi place să joace la păcănele şi spune că de 21 de ani are această dependentă. Soţul ştie că are o afacere în România care necesită permanent bani, aşa că bărbatul îi trimite mii de euro.
Acum, când trage linie, femeia îşi dă seama că jocurile de noroc au făcut-o să piardă sume incredibile. Zilele trecute a pierdut, într-un timp extrem de scurt, salariul mediu pe un an întreg şi s-a hotărât să se oprească.
Dependenta de jocuri: 180.000 de euro numai de anul trecut din aprilie până anul ăsta. Acum cel mai tare şi mai tare nu e vorba de bani, că sunt 273 de milioane şi 21 de ore, pe mine mă deranjează că în 21 de ore nu am primit niciodată o specială. De câştigat nu ai cum să câştigi în aşa ceva…
Reporter: Dar de pierdut?
Dependenta de jocuri: De pierdut… nu am păr în cap să vă spun…
Reporter: Cam cât?
Dependenta de jocuri: Doamne, cred că aveam 4 blocuri, cu siguranţă.
Reporter: Nu vă pare rău?
Dependenta de jocuri: Nu îmi pare rău de nimic în viaţă.
Tânăra recunoaşte că a stat lipită de aparat chiar şi 3 zile încontinuu, iar acest lucru nu i-a adus nimic bun.
Femeia spune că după atâta joc e nedrept să nu câştige nimic, aşa că şi-a luat un avocat, care să discute cu reprezentanţii casei de jocuri.
Dragomir Tomașeschi, avocatul femeii: „În viaţa ei de jucătoare niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva: să joci atât de mult timp şi să pierzi toţi banii.”
Medicii spun îngrijoraţi că numărul dependenţilor de jocuri de noroc creşte de la an la an. Psihiatrii spun că unii jucători pot fi salvaţi de această dependenţă în momente cheie.
Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru: „După pragul unei pierderi, practic un eveniment psihotraumatizant, în momentul în care pierzi o sumă uriaşă, există o fereastră unde se poate interveni terapeutic, adică accepta tratamentul cu un program structurat de psihoterapie şi tratament medicamentos.”
Au fost din păcate şi jucători împătimiţi care şi-au pus capăt zilelor când au realizat cât de mult au pierdut.
În urmă cu doi ani un frizer din Iaşi s-a sinucis după ce a pierdut la păcănele banii pentru înmormântarea fratelui său care s-a sinucis tot din cauza jocurilor de noroc.
(Sursa: Știrile Pro TV)