Tey, câinele polițist pe care nu-l vrea nimeni: e incompetent. IPJ Neamț l-a scos la licitație

0
109
Foto: harfa.ro

Foto: harfa.ro

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Piatra Neamț încearcă, de câteva luni, să se despartă de câinele Tey care nu face față misiunilor pe care le are de îndeplinit. Problema este că nimeni nu vrea să cumpere exemplarul din rasa Malinois belgian, informează harfa.ro.

 

Patrupedul a obținut rezultate modeste la testele la care a fost supus la centrul chinologic de la Sibiu. Deși se descurcă bine la intervenții, Tey nu este priceput în a lua urma infractorilor. Astfel că, de câteva luni, el stă degeaba în curtea IJP Neamț.

 

Inițial, câinele a fost scos la licitație cu un preț de pornire de 600 de lei. Cum nimeni nu s-a arătat dispus să ofere această sumă pentru a deveni stăpânul lui Tey, reprezentații IPJ Neamț au organizat o a doua licitație, de această dată prețul de pornire fiind de 494,59 lei. Și de data aceasta, licitația s-a dovedit a fi un eșec, așa că s-a trecut la difuzarea de mini-reportaje la televiziuni centrale pentru a-i înduioșa pe nemțeni. Nici această tactică nu a dat însă rezultate.

 

La a treia licitație prețul a scăzut la 370,94 lei.

 

Însă, nu suma pentru care ar trebui cumpărat Tey este problema, principalul obstacol fiind reprezentat de birocrație.

 

Potrivit sursei citate, condițiile pentru a intra în posesia câinelui sunt următoarele:

– Caietul de sarcini se obține contracost (5,00 lei) în urma unei solicitări scrise, de la sediul IPJ Neamț, în anumite zile.

– Taxa de participare la licitație este de 10 lei, care se achită în numerar la caseria unității între anumite ore ale zilei.

– Garanția de participare se depune în numerar la caseria unității sau prin virament cu O.P. în contul nr. RO59TREZ4915005XXX000129 deschis la Trezoreria Municipiului Piatra Neamț și va fi în cuantum de 25,00 lei. Programul casieriei este: 8.00-14.00.

– Documentele de participare la licitație se primesc de organizatorul licitației într-un interval de timp bine stabilit.

– Ședința de licitație deschisă cu strigare are loc, în general, dimineața. Data exactă se anunță prin afișe la sediul IPJ Neamț din str. Eroilor nr. 16, Piatra Neamț, jud. Neamț.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments