A făcut de râs uniforma! Plutonier din Câmpulung Moldovenesc, reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență

0
225

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Smadici, plutonier adjunct în cadrul UM 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare), acesta fiind acuzat că a primit sume cuprinse între 500 şi 1.600 de euro de la persoane care doreau să se angajeze în MApN.

 

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada martie – iunie a anului curent, inculpatul a pretins şi primit de la şase persoane sume cuprinse între 500 şi 1.600 de euro pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susţină la UM 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul MApN ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor comisiei de examinare.

 

De asemenea, Marius Smadici este acuzat că le-a pus la dispoziţie respectivilor candidaţi variantele de teste psihologice, cu o zi înainte de susţinerea testului psihologic eliminatoriu, toţi cei şase fiind declaraţi admişi.

 

Totodată, unul dintre cei şase candidaţi a beneficiat de ajutor şi în privinţa probei sportive eliminatorii.

 

„În cazul pretinderii şi primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei şase candidaţi, inculpatul Smadici Marius a lăsat să se înţeleagă că are influenţă şi asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi dată de persoana respectivă. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat în incinta unităţii militare unde a doua zi urma să fie susţinută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă şi lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susţinerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis”, arată procurorii.

 

Inculpatul Marius Smadici, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea a şase infracţiuni de trafic de influenţă, va fi prezentat vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCoșmarul continuă! Crește numărul românilor morți în cutremurul din Italia: 8 decedați și
Articolul următorDacian Cioloș a pus-o pe liber pe șefa ANOFM, mama deputatei PSD Cătălina Ștefănescu. În locul ei vine tot un social-democrat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments