Documente false, depistate la controlul de frontieră de la Vama Albița

0
132

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat trei conducători auto  care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autovehiculele pe care le conduceau.

 

În ziua de 3 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Sergiu C., în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare al autovehiculului prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, Sergiu C. a declarat că are calitatea de angajat al firmei de transport în proprietatea căreia este microbuzul în cauză şi că nu are cunoştinţă că documentul în cauză este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

 

În data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Ion C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, care conducea un autocar marca Scania, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea stiker-ului care atesta inspecţia tehnică periodică pentru autocarul marca Scania, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că inspecţia tehnică periodică pentru autovehiculul în cauză a expirat la data de 02.09.2016 şi că termenul de valabilitate al acesteia, prevăzut în certificatul de înmatriculare, a fost modificat mecanic cu data de 07.09.2016.

În legătură cu cele constatate, Ion C. a declarat că are calitatea de angajat al firmei de transport în proprietatea căreia este autocarul în cauză şi că nu are cunoştinţă că documentul în cauză este fals ori falsificat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

 

În ziua de 5 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ivan P., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document  autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, Ivan P. a declarat că a obţinut respectivul permis de conducere în schimbul sumei de 300 de euro, de la un conaţional pe care l-a cunoscut în timpul frecventării unor cursuri de legislaţie şi conducere auto şi la care a apelat din dorinţa de a obţine într-un timp mai scurt permisul de conducere. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă că permisul în cauză este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments