A sunat clopoțelul! Festivități speciale la trei școli din Iași pentru deschiderea oficială a noului an școlar

0
171

Peste 10 mii de elevi din județul Iași încep astăzi un nou an școlar. Din cele 230 de unităţi de învățământ, 18 nu au obţinut încă autorizaţiile de funcţionare. Pentru prima dată, anul acesta, elevii de clasele a 11-a şi a 12-a primesc manuale gratuite. În judeţul Iaşi au fost alocate, în acest scop, 1,3 milioane de lei.

 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că vor fi organizate trei momente simbolice în data de astăzi, la care vor fi prezenţi oficiali ai ISJ Iaşi, ai Primăriei, dar şi ai Consiliului Judeţean. Astfel, aceştia vor fi prezenţi de la ora 9.30 la Şcoala Primară „Carol I“ din Copou, lângă Colegiul ‘Negruzzi”, de la ora 10.30 tot în Copou, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, iar de la ora 12.00 la Şcoala Gimnazială Vânători, din comuna Popricani.

 

„Aceste trei secvenţe ilustrează momente sugestive din anii de şcoală: de la emoţia începutului şi inocenţa copilăriei spre complexitatea adolescenţei şi provocările anilor de liceu, spre deschiderile pe care universul virtual şi societatea informatizată a cunoaşterii le reprezintă pentru tânăra generaţie“, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. Aceasta a mai precizat că sunt incluse în manifestările din acest an şi şcolile din mediul rural, din dorinţa de a ilustra specificul acestora, dar şi pentru a asigura un acces egal la educaţia de calitate. „Şi la oportunităţi de cunoaştere, formare şi împlinire, alte accente pe care ne propunem să le urmărim în anul şcolar viitor cu multă implicare şi dedicaţie din perspectiva soluţiilor educaţionale posibile şi absolut necesare“, a adăugat aceasta.

 

Anul şcolar 2016-2017 va avea 35 de săptămâni de cursuri, echivalentul a 169 de zile lucrătoare, şi este structurat pe două semestre, primul între 12 septembrie şi 3 februarie, al doilea între 13 februarie şi 16 iunie. Oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au transmis că vacanţele vor fi programate după un program predefinit – vacanţa de iarnă între 24 decembrie şi 8 ianuarie, cea intersemestrială între 4 şi 21 februarie, cea de primăvară între 19 şi 30 aprilie, cea de iarnă între 17 iunie şi 10 septembrie, iar pentru perioada 29 octombrie şi 6 noiembrie este programată o vacanţă pentru clasele din învăţământul primar şi grupele din cel preşcolar. Clasele terminale din învăţământul liceal vor termina şcoala mai repede, pe 26 mai, iar elevii de clasa a VIII-a, pe 9 iunie.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentProfeția părintelui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Muntele Athos. Ce lucruri cutremurătoare se vor întâmpla
Articolul următorFrancois Hollande, vizită oficială de două zile în România
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments