Elevi și profesori din 7 țări europene în vizită la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași

0
72

Liceul Tehnologic Economic de Turism din  Iaşi este gazda celei de a cincea mobilităţi în cadrul proiectului multilateral Comenius intitulat Crafting Europe Discovering Future Opportunities by Looking into Old Trades şi  va primi în perioada 4-8 noiembrie 2013,   elevi şi  cadre didactice din  7 ţări partenere –  Germania, Suedia, Turcia, Lituania, Spania, Franţa şi Slovenia.

 

Proiectul se desfăşoară pe parcursul a doi ani (2012-2014), iar principalele obiective sunt: conştientizarea diversităţii culturale europene, descoperirea asemănărilor şi diferenţelor dintre meseriile practicate în ţările partenere, îmbunătăţirea cunoştinţelor elevilor despre meşteşugurile tradiţionale, exersarea cunoştinţelor de limba engleză şi formarea unei imagini realiste în ceea ce priveşte oportunităţile de angajare pe piaţa muncii.

Tematica proiectului presupune cercetarea meşteşugurilor tradiţionale pe plan local de către elevii fiecărei şcoli partenere. Aceştia au astfel posibilitatea să descopere diferenţe şi similitudini existente în procesul de fabricare a produselor specifice, uneltele şi maşinile utilizate, organizarea atelierelor de lucru, a activităţii zilnice etc.

Toate informaţiile culese sunt structurate într-o prezentare Power Point la finalul fiecărei reuniniuni de proiect. În plus, elevii confecţionează un produs specific meseriei alese care este expus într-un muzeu virtual pe site-ul proiectului.

Organizatorii au realizat un program variat care are rolul de a-i ajuta pe oaspeţii din cele 7 ţări să valorifice din plin timpul petrecut în România prin culegerea de informaţii privitoare la bucătăria tradiţională şi la valorile cultural-istorice ale poporului. Elevii vor participa la sesiuni de lucru în cadrul cărora vor trebui să realizeze prezentarea Power Point, dar oaspeţii vor fi implicaţi, de asemenea, în activităţi al căror scop este acela de a dezvălui specificul naţional şi de a-i iniţia în bucătăria românească. Astfel, după festivitatea de primire vor avea posibilitatea să deguste un desert tradiţional, iar în zilele următoare vor participa la un tur pietonal al oraşului şi vor vizita, în cadrul unei excursii organizate, Cetatea Neamţ, Mănăstirea Neamţ şi rezervaţia de bizoni “Dragoş-Vodă”. De asemenea, vor fi implicaţi direct în procesul de prepa- rare a plăcintelor tradiţionale “Poale-n brâu” în laboratoarele liceului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments