De Ziua lor, pompierii s-au aflat în mijlocul ieşenilor

0
165

Manifestările dedicate Zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România au inclus, pe lângă expoziţia de tehnică de intervenţie, exerciţiile demonstrative de descarcerare şi acordare de prim ajutor (desfăşurate în weekend, în zona Palas Mall) precum şi activităţi informative organizate în spaţii publice.

 

Astfel, în data de 13 septembrie, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi s-au aflat în mai multe centre comerciale din municipiul Iaşi,   unde au distribuit pliante aniversare şi au oferit cetăţenilor informaţii cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă.

 

 

Tot cu prilejul acestei zile aniversare, pompierii ieşeni au desfăşurat acţiuni de informare în trei licee din municipiul Iaşi: Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” şi Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu”.  Întrucât în acest an în data de 13 septembrie a fost sărbătorită şi Ziua Informării Preventive, reprezentanţii ISU Iaşi au explicat tinerilor importanţa cunoaşterii măsurilor de protecţie în caz de incendiu sau cutremur şi le-au oferit acestora pliante cu reguli de comportare în situaţii de urgenţă.

La aceste acţiuni de informare au participat peste 1500 de elevi şi cadre didactice.

 

Ieşenii care doresc să afle mai multe despre misiunile şi activităţile instituţiei sau să vadă autospecialele de intervenţie, pot veni în vizită la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în fiecare zi de vineri, în baza unei solicitări trimise pe adresa de mail a unităţii[email protected].

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCONCURS DE SELECŢIE pentru admiterea la Centrul de Excelenţă Iaşi. Disciplina: MATEMATICĂ, clasele a III-a şi a IV-a
Articolul următorExpoziție de fotografie „Regele Mihai. O copilărie fericită”, la Palatul Culturii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments