Cum își petrece ziua de naștere Președintele României. Traian Băsescu împlinește astăzi, 62 de ani

0
51

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte luni, 4 noiembrie, vârsta de 62 de ani. Anul trecut, şeful statului a sărbătorit, alături de liderii PDL, la Castelul Foişor din staţiunea montană Sinaia. Din partea premierului Victor Ponta, liderul de la Cotroceni a primit doar o scrisoare de felicitare.
 

Administraţia Prezidenţială nu a anunţat până la acest moment un program public al şefului statului pentru ziua de 4 noiembrie.

Anul trecut, 4 noiembrie a fost într-o zi de sâmbătă, iar preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în staţiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, fiind cazat la Castelul Foişor, locul în care liderul de la Cotroceni obişnuieşte să se cazeze atunci când merge la Sinaia.

În ultima oră, la Foişor şi-au făcut apariţia mai mulţi dintre invitaţii preşedintelui, însă niciunul dintre aceştia nu a oprit maşina pentru a sta de vorbă cu jurnaliştii prezenţi în apropierea castelului.

Printre cei care şi-au făcut apariţia se numără fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. Boagiu ar fi cazată în apropiere şi ar fi intenţionat să ajungă pe jos până la Foişor, însă s-a întors şi a solicitat maşină când i-a văzut pe ziarişti.

În 2012, preşedintele Băsescu a postat pe Facebook, în 5 noiembrie, un mesaj video în care le mulţumea celor care i-au transmis mesaje de ziua sa. „Vreau să mulţumesc tuturor acelor care anul acesta m-au felicitat cu ocazia zilei mele de naştere. Fie că au făcut-o pe Facebook, fie că au făcut-o pe Internet, fie că au făcut-o prin mesaje lăsate la cabinet. M-a impresionat numărul extraordinar de mare de vizitatori de pe Facebook: 185.000 din care 12.000 de Like-uri şi 4.000 de mesaje. În afara acestora, au fost foarte mulţi care au simţit nevoia să-mi adreseze mesaje de felicitare direct acasă“, a spus Traian Băsescu în mesajul video.

 

Ce cadou i-a trimis premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a trimis scrisoare de felicitare preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia zilei sale de naştere, precizând că între instituţii acest fapt „este normal şi civilizat“.

Întrebat dacă i-a cumpărat vreun cadou preşedintelui Traian Băsescu de ziua de naştere a acestuia, Victor Ponta a răspuns: „Nu, dar cred că este normal şi civilizat, între instituţii, în mod sigur Serviciul de protocol al Guvernului va transmite mâine (n.r.- duminică) scrisoarea de felicitare!“.

 

60 de ani: tort pentru jurnalişti

În 2011, când a împlinit 60 de ani, preşedintele Traian Băsescu declara că de ziua sa de naştere îşi doreşte „linişte“, pe care spunea că o va şi avea, pentru că nu va veni la serviciu. Şeful statului a făcut declaraţia respectivă la sosirea la Vila Lac, unde avea o întâlnire cu parlamentari ai coaliţiei, cu ocazia zilei sale de naştere. Tot în 3 noiembrie, preşedintele a oferit, înainte de a se întâlni cu delegaţia FMI, câte o cupă cu şampanie şi o felie de tort jurnaliştilor acreditaţi la Preşedinţie.

„Nu e nicio întâlnire politică, este joi, iar mâine (vineri – n.r.) parlamentarii pleacă, sunt acasă şi am considerat de bun simţ ca la împlinirea a 60 de ani să bem împreună un pahar de vin, că buni, răi, cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva“, a spus atunci Băsescu, la sosirea la Vila Lac. Întrebat de jurnalişti ce îşi doreşte de ziua sa de naştere, şeful statului a răspuns: „Linişte”. „Îmi doresc linişte, mi-o iau singur: mâine nu vin la serviciu“, a fost mesajul preşedintelui, în pragul zilei de naştere din 2011.

 

2010, la TV

În 4 noiembrie 2010, şeful statului a fost la Palatul Victoria, unde a discutat peste două ore cu Emil Boc şi Marko Bela despre decizia CCR privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei. Ulterior, Băsescu fost prezent în emisiuni la RRA şi la B1 Tv.

 

2009, în campanie

Ziua de naştere din 2009 l-a prins pe şeful statului în plină campanie pentru prezidenţiale Traian Băsescu şi-a serbat ziua la un restaurant din centrul Capitalei, alături de soţia şi fiicele sale. Membrii staff-ului său îi pregătiseră o petrecere la sediul de campanie, cu un tort pe care era scris „La mulţi ani!“ şi „58%“, aluzie la vârsta împlinită şi la eventualele procente la alegeri. Întrucât preşedintele nu a mers la sediul de campanie, tortul din ciocolată şi acoperit cu glazură de culoare portocalie a fost mâncat de cei prezenţi.

În aceeaşi zi, şeful statului a făcut deplasări în Argeş, unde a vizitat societatea Dacia-Renault, în Teleorman, la Roşiori de Vede, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi la Alexandria, unde a participat la un miting electoral. Şeful statului s-a întâlnit, de asemenea, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai crescătorilor de taurine.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentProbleme mari la cabinetele de cosmetică din Iași. Amenzi de peste o sută de mii de lei
Articolul următorImagini sfâșietoare! Alexandru, adolescentul ucis de propria mamă, a fost condus de sute de persoane pe ultimul drum (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments