Inedit. O româncă a câștigat alegerile locale din Montreal

0
90

Magda Popeanu a câştigat alegerile locale din Montreal şi a devenit prima româncă aleasă consilier al metropolei canadiene, obţinând cu 77 de voturi mai mult decât contracandidata ei Helen Fotopulos, cu multă vechime în politica municipală.

Magda Popeanu a părăsit România în urmă cu 21 de ani pentru că o dezamăgise foarte mult politica românească şi îşi dorea să aibă o şansă să realizeze ceea ce îşi doreşte.

„O clică de politiceni mi-au omorât speranţa unei păcii sociale care asigură o viaţă decentă tuturor. Da, doream o viaţă decentă, în care să mă realizez prin muncă şi devotament şi care să-mi permită să-i las copilului meu, în afară de stabilitate materială şi o viaţă socială bazată pe respect şi umanism”, a declarat ea pentru Ziare.com.

 

În Canada a devenit profesoară de informatică, iar în 2005 a intrat în politică. Este preşedintele executiv al Projet Montreal, un partid relativ nou.

 

 

(Sursă: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentContrabandiști prinși „pescuind” țigări pe Prut. Valoarea mărfii se ridică la peste jumătate de miliard de lei vechi
Articolul următorÎn țara asta, președintele a decretat ca pe 1 noiembrie SĂ VINĂ CRĂCIUNUL
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments