Update – Traian Băsescu contratacă
Traian Băsescu a făcut vineri seara acuzaţii extrem de dure la adresa lui Sorin Roşca Stănescu. El l-a îndemnat pe Crin Antonescu să facă o comisie parlamentară pentru avedea dacă senatorul Roşca Stănescu a primit de la o firmă offshore a lui Sorin Ovidiu Vinţu în anul 2004 sumele de 299.000 dolari şi 486.000 euro.
Declaraţiile lui Traian Băsescu:
Pentru că dl Crin Antonescu vrea să facă şi o Comisiei, aşa era programat, circul să fie umflat într-o comisie unde ar fi mers ministrul de Interne, să vedem cum a spălat preşedintele bani. Ridicol.
Dacă tot se întrunesc la grupul parlamentar, public îl rog pe dl Antonescu să-l întrebe pe Roşca Stănescu dacă în 3.02.2004 i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă 299.672 de dolari şi să-l mai întrebe de altă dată, tot în 2004, 30.12.2004, dacă i s-a virat tot de la aceeaşi firmă 486.000 euro şi eventual contra căror servicii, poate îi spune lui Crin Antonescu.
Cam asta despre marele senator Sorin Roşca Stănescu, senator al patriei şi senator foarte susţinut de Crin Antonescu să pună de o comisie.
(Sursa: HotNews.ro)
Președintele Traian Băsescu a lansat astăzi un avertisment cu privire la situația audiovizualului din România, menționând atât Codul Insolvenței, contestat la CCR, cât și legea de funcționare a radioului și televiziunii publice, pe care a retrimis-o la Parlament.
Cele mai importante declarații:
„Avertismentul e legat de ceea ce eu înțeleg că se petrece în audiovizual. Așa cum multe posturi TV au semnalat și cum am semnalat și eu a fost o ordonanță legată de insolvență ce viza un regim special pt televiziunile aflate în dificultate financiară. Amintesc, încetarea emisiilor până la aprobarea în instanță a planului de reorganizare. Ceea ce ar fi fost catastrofal pentru televiziuni și era vădit că TV și radiourile erau o țintă. Ar fi devenit extrem de dependente de guvern, administrațiile locale, cei care puteau să le dea soluțiile de încetare a emisiilor. Probabil datorită dvs, a discuțiilor avute cu avocatul poporului ordonanța a fost atacată la CCCR și ea a declarat-o neconstituțională.
Jocul puterii nu se oprește aici. Săptămâna trecută am întors o lege ce modifica legea 41 din 1994 ce este legea de funcționare și organizare a Societății române de radio și a Societății române de TV. În cuprinsul legii, la art 43, se dădeau 3 soluții pentru radio și TV publică. 1: Pot înființa o persoană juridică de drept privat. Nimic suspect. A doua variantă era că pot dobândi calitate de asociați în cadrul unei persaoane juridice de drept privat deja existentă. Interesant. Se putea potrivit mănușă unor TV aflate în insolvență și cu emisia oprită. Cel mai interesant e pct 3, ce spune că societățile română de radiodifuziune și televiziune pot achiziționa părți soc sau acțiuni în cadrul unor societăți comerciale existente. Toate acestea, în mod deosebit pct 2 și 3, mă fac să suspectez majoritatea parlamentară, guvernul că ținta e televiziunea română și radioul.
Este foarte clar că situația economică a radioului și a televiziunii publice, în mod deosebit a televiziunii este dificilă pentru că la televiziunea publică se fac achiziții nesăbuite de mijloace de transport, sume uriașe în condițiile în care televiziunea are dificultăți financiare deosebite.
Sunt televiziuni care au în spate resursele financiare care ar putea să facă din televiziunea română o anexă a unui grup media deja existent. De aici furia domnului Voiculescu și a televiziunii dânsului din ultimele săptămâni după ce am întors înapoi în Parlament legea de modificare a legii de funcționare a televiziunii și radioului român.
Această lege are o țintă legată de servirea unor interese de punere sub control total în interes de partid a televiziunii publice.
Este un avertisment pe care îl fac public că se încearcă realizarea unui monopol pe audio-vizual care să includă și televiziunea română.
Îmi mențin integral caracterizarea pe care i-am făcut-o ieri seară lui Sorin Roșca Stănescu, dar lucrurile nu sunt doar la acest nivel. Aici a fost un joc mult mai larg, un joc pe care, din păcate pentru Sorin Roșca Stănescu și cei cu care l-a făcut, l-am înțeles din prima clipă, dar am fost curios să văd până unde merge.
Promovarea acestei minciuni nu a fost una întâmplătoare. O fundație care ține de domnul Voiculescu a depus aceste documente din februarie. Ele au fost investigate de poliție și trimise la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.
Nimeni nu putea să dea o soluție favorabilă fundației pe aceste documente, însă ieșirea publică a domnului Roșca Stănescu a fost una precipitată. A preluat el documentele aruncate de fundație la poliție, pentru că intrase în dificultate. Anterior, făcuse o declarație că, printre alții, și eu aș avea conturi în Seychelles. Fiind un om laș, și-a dat seama că neavând acoperire parlamentară, trebuie să schimbe registrul.
(Sursa: digi 24.ro)