PRIMAR ÎNCĂTUȘAT. Refuzul de a-i plăti pe dascăli a dus la arestarea sa

0
91

Ilie Gherman, primarul PDL al comunei Slatina, judeţul Suceava, a fost încătuşat de poliţişti şi dus la audieri după ce din septembrie a refuzat să plătească salariile profesorilor din comună, pe motiv că nu este de acord cu directorul numit de ISJ Suceava.
 

Ilie Gherman, primarul PDL al comunei Slatina, judeţul Suceava, a fost ridicat, vineri dimineaţă, de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi a fost dus încătuşat la sediul Parchetului.

Ilie Gherman este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Mai exact, primarul comunei Slatina a refuzat, din septembrie, să deschidă linia de credit în Trezorerie pentru plata salariilor profesorilor de la Şcoala Herla din comună pe motiv că este nemulţumit de directorul numit de Inspectoratul Şcolar al judeţului Suceava. De această decizie au fost afectate 59 de persoane, profesori şi personal didactic auxiliar.

Ilie Gherman este membru PDL, iar directorul şcolii, Oana Şordoc, este preşedintele organizaţiei locale PSD.

Gherman a declarat că refuză să plătească salariile profesorilor pentru a protesta împotriva numirii unui director cu care nu poate să colaboreze.

În octombrie, Prefectura judeţului Suceava i-a făcut plângere penală primarului Ilie Gherman pentru abuz în serviciu. Ilie Gherman a fost invitat de mai multe ori la Parchet pentru audieri, dar nu s-a prezentat.

Vineri dimineaţă, primarul Ilie Gherman s-a prezentat pentru audieri la sediul Poliţiei Judeţene Suceava. După audieri, Ilie Gherman a fost reţinut şi dus la sediul parchetelor sucevene. Vineri după-amiază, Ilie Gherman a fost dus la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments