Obiectivele culturale şi istorice ale Iaşului, pe lista finanţărilor din partea Ministerului Culturii. Ministrul Daniel Barbu promite fonduri şi în anii următori pentru obiectivele de interes naţional

0
47

Aflat în aceste zile la Iaşi, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a anunţat că instituţia pe care o conduce a alocat 1,4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mitropolitană din Iaşi începute în anul 1999. El a făcut acest anuţ după ce a vizitat  şantierul din curtea Mitropoliei.

 

Finanţarea iniţială acordată de minister pentru acest an era de doar 200.000 de lei.

 

„Nu am luat decizia după ce am vizitat şantierul. Decizia a fost luată de la Bucureşti atunci când am majorat finanţarea pentru lucrările de la Mitropolie. Este un şantier impresionant care va pune în valoare monumentul nu doar pentru valoarea sa istorică, ci şi ca loc de pelerinaj. Totodată, am decis continuarea finanţării şi la Palatul Culturii, dar şi la obiective de la  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Un alt monument a cărei reabilitare o vom relansa  este Sinagoga Mare, unde lucrările au fost întrerupte pentru o perioadă „, a declarat ministrul Culturii.

 

După ce a vizitat inclusiv lucrările efectuate la subsolul Catedralei Mitropolitane, ministrul a dat asigurări că finanţările pentru obiectivele ieşene vor exista şi în anii următori.

 

Banii nu sunt suficienţi pentru a duce lucrările la bun sfârşit. Şi în anii următori vom aloca bani. Nu e singura sursă, vor mai fi şi altele. Sperăm să putem încheia lucrările în următorii doi-trei ani”, a spus Daniel Barbu.

 

În vizita de pe şantier, ministrul a fost însoţit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, Alex Muraru, preşedintele CJ Iaşi Cristian Adomniţei şi viceprimarul municipiului Marius Dangă.

 

În această seară, ministrul Culturii va fi prezent la Gala Premiilor Operelor Naţionale, organizată în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments