Peste 3.600 de persoane defavorizate din Iași au fost sprijinite de elevi

0
107

Peste 5.500 de elevi  şi preşcolari din judeţul Iaşi au fost antrenaţi timp de o săptămână într-o campanie care a avut ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. Față de anul trecut, cantitatea de fructe și legume donate a crescut cu 40%. De asemenea, a crescut și numărul beneficiarilor, cu 70%.

 

 În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, în 70 de unităţi de învăţământ din judeţ (peste o treime din totalul unităților din județ) s-a derulat campania socială ,,Săptămâna legumelor şi a  fructelor donate”, din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC.

 

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

 

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Concret, în judeţul Iaşi s-au implicat 70 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 5.501 de elevi şi preşcolari, precum și 654 de cadre didactice.

 

Au beneficiat de rezultatele campaniei 3.658 de persoane defavorizate din județul Iași. Donațiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 14.500 kilograme, 266  kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, 47 l ulei, 16 borcane cu zacuscă, 13 kg orez, 12 kg zahăr, 74 borcane compot, dulceaţă şi gem, dulciuri, sume de bani). Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments