Cimitirul unei comune din Iași, transformat de săteni în GROAPĂ DE GUNOI

0
69

Cimitirul din comuna ieșeană Ruginoasa este de câțiva ani plin de gunoaie. Asta pentru că foarte mulți dintre localnici nu înțeleg să respecte unele reguli cetățenești.

 

Unul dintre cetățenii nemulțumiți de modul în care este întreținută curățenia în cimitir, este Cătălin Secară. El a povestit cum de câțiva ani gunoiul ajunge pe mormântul bunicilor săi, iar de multe ori cei veniți la pomeniri trec peste cruce. Omul a căutat rezolvare la administrația locală, însă nimeni nu i-a dat nici un răspuns clar.

„Gunoiul ajunge până pe cruce, eu nu pot să vin în fiecare săptămână să-l mut de acolo până la poartă. Eu am vorbit cu mai multă lume să rezolve problema, dar sunt ai nimănui, toți sunt de acord că sunt aduse gunoaie, dar nimeni nu știe de cine. Dacă moare bătrâna mea eu cum pot să o duc acolo? Cu părintele nu am vorbit pentru că nu se poate vorbi cu el, o vecină de a mea a făcut de Sfânta Maria scandal, a scos gunoiul în mijlocul drumului și s-a certat cu el, eu nu vreau să fac scandal. Toată lumea e nemulțumită de ceea ce se întâmplă în acest cimitir”, a declarat Cătălin Secară pentru newspascani.com.

Contactat telefonic, protopopul Pavel Postolachi spune că această problemă ar trebui rezolvată atât de părintele care administrează cimitirul, cât și de autoritățile locale care trebuie să îl sprijine în acest demers. El a amintit despre problema gunoiului din cimitirul din Pașcani care s-a rezolvat după ce s-a făcut un contract cu societatea de salubritate.

„Părintele alături de administrați locală ar trebui să se ocupe, ori îl cară preotul cu oamenii lui, ori se implică administrația publică și ajută.  Și noi la Pașcani, ca să ne ia gunoiul din cimitir plătim la Salubritate. Toate Bisericile din municipiu au fost nevoite să facă contract cu CLP EcoSalubriatare”, a declarat Pavel Postolachi, protopopul Pașcaniului.

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments