Fostul prefect de Iași, Dragomir Tomașeschi: „Cumnatul lui Victor Ponta a primit contracte de la stat de 25 de milioane de euro”

0
67

Fostul prefect al Iașului, Dragomir Tomaşeschi, actualmente preşedinte Forţa Civică Iaşi, a dat publicității o scrisoare deschisă în care dezvăluie afacerile făcute cu statul de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, soțul surorii premierului. Cei de la Forţa Civică Iaşi cer ca, în urma acestor dezvăluiri, să fie înfiinţață o comisie de anchetă a Parlamentului, similară cu cea care analizează achiziția de teren agricol făcută de fata președintelui, Ioana Băsescu, care să investigheze şi cazul Ponta.

 

Iată textul scrisorii deschise:

 

„USL doreşte circ. Victor Ponta vrea ca Parlamentul să ancheteze tranzacţionarea unui teren între doi privaţi. Este un spectacol de prost gust, menit să-l discrediteze pe preşedintele Traian Băsescu.

Aleşii PNL şi PSD vor să piardă timpul cu o tranzacţie dintre doi privaţi de la care, prin impozitare, statul a avut de câştigat. De aceea, le recomand să solicite anchetarea afacerilor unui ieşean în urma cărora, foarte probabil, statul a pierdut. Este vorba despre contractele pe bani publici, în valoare de aproape 25 milioane de euro, care pe Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, îl ajută să-şi ducă umilul trai.

 

Este drept, cele peste 20 de contracte cu statul în care firmele (Herţanu Projects SRL, SC Grossmann Engineering Group SRL) mamei (Cornelia Naum) şi cumnatului lui Victor Ponta sunt implicate au fost încheiate cu primari preponderent din PDL. E un motiv în plus ca Parlamentul să facă lumină dacă nu cumva, pentru a nu trezi suspiciuni, firmele familiei liderului PSD au căpuşat statul cu ajutorul unor primari din PDL în timp ce, firmele vreunui lider PDL au căpuşat statul cu ajutorul unor decidenţi din PSD. Iulian Herţanu, soţul surorii lui Victor Ponta, este ieşean. O coincidenţă potrivită ca tocmai cei 17 aleşi USL ai Iaşului să solicite Parlamentului o comisie de anchetă pe această temă”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAtenție, alcoolic la volan! Șofer din Iași cu permisul suspendat, prins băut la volan
Articolul următorSătenii din Pungești s-au adunat în fața Prefecturii Vaslui. Ei cer demisia prefectului Radu Renga
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments