CULISELE alegerii lui Gino Iorgulescu în fruntea LPF. De ce s-a temut cel mai tare Mitică Dragomir, n-a scăpat!

0
74

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce a fost votat de 11 oameni din 18 posibili drept cel mai potrivit în a prelua „frâiele“ insituţiei.

După câştigarea alegerilor Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a susţinut prima sa conferinţă de presă, în calitate de preşedinte: „Dumitru Dragomir are multe merite în aceşti 17 ani. A ţinut competiţia sub control, a făcut lucruri bune, în rest încercăm să preluăm şi să îmbunătăţim. Vreau să mulţumesc cluburilor şi altor susţinători ai mei, prieteni, familie şi tuturor celor care m-au susţinut. Cred că am convins preşedinţii că ceea ce vreau să fac e bine pentru fotbalul românesc. Politicul… Vreau să ne ajute de acum încolo. În ceea ce priveşte campania mea, nu a fost implicat. Victor Ponta s-a bucurat şi m-a susţinut moral. Nu aveam cum să ştiu de aseară rezultatul, votul a fost astăzi (n.r. vineri).

Am învăţat de la Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea. Trebuie să aducem oamenii pe stadion, să atragem sponsori, să dăm valoare fotbalului. Cred că 16 echipe ar fi o soluţie bună pentru Liga I. Aş aduce şef străin la conducerea CCA, să se ocupe de coordonare. Nu am nicio obligaţie faţă de Gheorghe Ştefan. O să fac o listă de priorităţi, dar nu pot să vă spun că de mâine dau tot afară şi aia e. Nu sunt un om foarte prietenos. Stabilim de la început că vor fi conferinţe săptămânale, dar nu ştiu dacă voi vorbi eu mereu. Mă voi ocupa de lucruri mai importante. Eu vreau să fiu cât mai discret în ceea ce priveşte apariţiile mele la televizor“.

Iorgulescu a adunat aseară 10 președinți la un restaurant

Înainte de a intra în campania de alegeri pentru preşedinţia LPF, Dragomir susţinea că nu-i e teamă de niciun contracandidat, cu condiţie să nu se implice politicul în această luptă. Doar că, de ce-i era frică actualului preşedinte al LPF, nu a scăpat.

Gino Iorgulescu, fost preşedinte al echipei FC Naţional, care vânează postul lui Dragomir, a adunat în seara dinaintea alegerilor nu mai puţin de zece preşedinţi de cluburi, la un hotel din Bucureşti, cu care a discutat şi a negociat votul de joi. Nimic surprinzător până aici, dar la întâlnire au sosit şi doi oameni importanţi din Guvernul României, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, cei doi politicieni susţin candidatura lui Iorgulescu la şefia LPF, însă nu au transmis clar preşedinţilor de club din Liga 1 cu cine să voteze. „Parcă Ştefan (n.r. Gheorghe Ştefan) era candidat, nu Iorgulescu. El a vorbit cel mai mult. Ponta şi Dragnea n-au spus clar „votaţi cu Iorgulescu!”, ni s-a dat senzaţia că au venit să bată şaua ca să priceapă calul”, a spus precizat un om care a participat la întâlnire şi care a dorit să rămână anonim.

La reuniune s-au prezentat reprezentanţii cluburilor Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul, care, este de aşteptat să-l gireze pe Iorgulescu, chiar dacă în ultimul timp s-a vorbit că echipe precum Astra sau Dinamo îl vor susţine pe Dragomir în virtutea prieteniei dintre Ioan Niculae (patron al Astrei), respectiv Constantin Anghelache (preşedinte al lui Dinamo) cu actualul şef al Ligii.

 

Ce spune Dragomir

Imediat după aflarea rezultatului final, Dumitru Dragomir a susţinut o conferinţă de presă, în care a comentat cele întâmplate: „Prea mult am fost plecat de acasă! O să vă dau toate detaliile voturilor. Îmi pare rău că aveam un plan foarte bun, dar nu a contat deloc, pentru că influenţa politică a fost majoră. Îi felicit pe Ponta şi pe Dragnea. Măcar Gheorghe Ştefan a fost fairplay, ceilalţi sunt nişte c***e pe care le-am ajutat foarte mult de-a lungul timpului. Nu voiam să câştig la Ligă prin votul lui Gigi, Steaua a votat împotriva mea. Îl felicit pe Gino, îl voi sprijini, iar proiectul pentru drepturile de televiziune îl voi da lui, pentru că eu fac parte din familia asta.

Pot să fiu preşedinte de onoare, dar nu mă tentează. Mai am 30 de zile, dar mâine predau tot, rămâne Gino, care cred că se matoleşte azi. Nu o să mă iau de oamenii politici, că poate păţesc şi eu precum Condescu. Acum o să reapuc de scris şi dacă nu vând un milion de exemplare din cartea mea, să-mi ziceţi că Mitică Dragomir este unul din fraierii care a trăit pe acest pământ. Dintre cei care nu m-au votat mi-au mărturisit că n-au avut încotro, pentru că îşi pierdeau serviciul. Acum o să desfac o sticlă de şampanie şi mă culc. Aş fi fost supărat dacă eram dat afară din ţară, că sunt naţionalist, dar aşa… Am tensiunea normală, mi-o iau de trei ori pe zi, de zece ani. Decât o viaţă vultur şi după aia cioară, mai bine mor de foame şi mănânc covrigi. Gino Iorgulescu a dat dovadă că a fost un bun manager, reţineţi ce vă spun, că e un foarte bun preşedinte“.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSătenii din Pungești s-au adunat în fața Prefecturii Vaslui. Ei cer demisia prefectului Radu Renga
Articolul următorCulmea beției. S-au bătut cu bâtele, s-au înjunghiat, au ajuns la spital, iar, când s-au trezit, habar n-aveau ce caută acolo
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments