Expertul care a decis că Victor Ponta NU A COPIAT, a fost numit șef. El nu a participat la niciun concurs, de aceea funcția o ocupă cu caracter temporar

0
50

Specialistul de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) care a decis că premierul Victor Ponta nu a plagiat într-o carte publicată în 2010 a fost avansat în funcția de șef de serviciu.

George Vasile a ajuns șef fără concurs, fiind numit de directorul instituției, Adriana Donțu. Începând cu 1 noiembrie, George Vasile „exercită cu caracter temporar, pe o perioadă de 6 luni, funcția publică de conducere vacantă de șef serviciu din cadrul Serviciului de Expertize și Constatări”, se arată într-un răspuns al ORDA transmis către Evenimentul zilei. Oficiul se află în subordinea Guvernului.

Cronologie

Pe 23 august 2012, Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au anunțat printr-un comunicat de presa că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. În martie 2013, Parchetul General a solicitat ORDA expertizarea cărții scrise de Victor Ponta și reclamată de cei trei politicieni ca fiind copiată. Pe 15 mai, Oficiul a decis că Victor Ponta nu a plagiat deoarece ”nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrărilor, tipul caracterelor utilizate și paginațiile sunt diferite”. Plangerea penala se refera la lucrarea ”Răspunderea în dreptul internațional umanitar”, publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010 și care îi are ca autori pe Victor Ponta și Daniela Coman.

NUP de la Parchet

Câteva zile mai târziu, în baza concluziei semnate de expertul George Vasile, Parchetul General decidea neînceperea urmăririi penale pentru acuzația de plagiat și închidea dosarul. Identitate ”parțială” Raportul de constatare tehnico-științifică al ORDA nr. 11414 din 15.05.2013 întocmit de George Vasile a tras concluzia că între lucrarea lui Victor Ponta și cele semnate de Vasile Crețu și Dumitru Diaconu nu există identitate totală de structură, ci doar ”o identitate parțială de structură”.

Omul potrivit la locul potrivit

Potrivit revistei Kamikaze, George Vasile a fost mutat cu câteva zile înainte de cererea Parchetului la Direcția de Expertiză și Constatări, tocmai ca să i se dea spre expertiză cartea lui Ponta. Conform aceleași surse, George Vasile este un docil executant al ordinelor liberalei Adriana Donțu, directorul general al ORDA. Ea a fost numită în funcție în iunie 2012, chiar de premierul Victor Ponta și este soția deputatului de Brașov Mihai Aurel Donțu.

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments