Secretul longevității celei mai în vârstă ieșence: MODERAȚIA. Elena Miron împlinește astăzi, 105 ani

0
80

A trecut mai bine de un veac de când Elena Miron a venit pe lume. Astăzi, 22 noiembrie a împlinit 105 ani, devenind astfel cea mai longevivă persoană în viață din județul Iași.

 

Chiar și la această vârstă bunicuța se bucură de fiecare zi care vine și trece în casa nepoatei sale din satul Boureni, comuna Moțca, acolo unde locuiește și este îngijită cu dragoste.

Astăzi, primarul comunei ieșene Moțca, Serioja Hobincă, împreună cu viceprimarul Costică Murariu cât și funcționari din  Primărie au vizitat-o pe Elena Miron pentru a-i ura „La mulți ani” și i-au dăruit un tort, flori și șampanie. Un secol și încă cinci ani nu se arată pe chipul femeii. Este încă lucidă, de altfel, vârsta impresionantă la care a ajuns, te face să te întrebi dacă există vreun secret al longevității. Însă de doi ani de zile se deplasează mai greu, iar vederea i-a mai slăbit, povestește newspascani.com.  

Bătrâna spune că a mâncat de toate, la fel cum face și acum, secretul ar fi moderația, pentru că nu a abuzat niciodată de nimic. Poate doar de muncă. Pentru că vremurile pe care le-a trăit nu au fost ușoare. Soțul i-a murit acum 53 de ani, a avut un singur copil, o fiică care acum are 84 de ani. A trecut prin cele două Războaie Mondiale, însă nu s-a lăsat doborâtă de necazuri.

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTemut interlop ieșean arestat după ce a stat ascuns în Anglia. ZECI DE MII DE EURO adunați de pe urma fetelor seduse și obligate să se prostitueze
Articolul următorS-au strâns doar 4.000 de euro! Șenileta destinată Serviciului de Ambulanță Iași mai are de așteptat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments