Unul dintre cei mai mari și mai dscreți miliardari ai lumii, într-o vizită-fulger la București

0
71

Probabil, numele lui nu spune nimic la 9 din 10 români. Este însă unul dintre cei mai puternici investitori ai planetei, un afacerist care ţine frâiele unei companii GIGANT! Mark Mobius vine des la Bucureşti, iar şederile lui sunt extrem de discrete.

 

Cu toate acestea, reporterii Cancan.ro au aflat secretele bine păzite de miliardar şi de oamenii din stafful său. La 77 de ani, Mobius este unul dintre cei mai bogaţi preşedinţi de companii din lume. El este “executivul” grupului “Templeton Emerging Markets”, grup din care face parte şi administratorul Fondului Proprietatea.

Zilele trecute, investitorul a fost din nou la Bucureşti. El s-a cazat la unul dintre cele mai luxoase hoteluri şi, printre întâlnirile programate la secundă, şi-a făcut loc şi pentru “tabieturile” lui.

Reporterii Cancan au descoperit că Mark Mobius are un stil strict de viaţă, cu trei ore petrecute zilnic în sala de fitness, şi un regim alimentar INCREDIBIL. De ani buni încoace, la fiecare prânz, miliardarul nu mănâncă nimic altceva decât… supă de roşii şi salată Caesar cu pui.

 

Mobius nu are moştenitori, iar averea lui include de puţin timp şi câteva sute de hectare de pădure în România! Pe blogul său, afaceristul s-a declarat îndrăgostit de români şi a povestit experienţa trăită la o nuntă în Transilvania.

Miliardarul a mărturisit că a fost cucerit de versurile unei melodii tradiţionale, despre care, zice el, “ar face de râs orice mare filosof al lumii”.

Melodia respectivă, “Mândră floare trandafir”, i-a intrat la suflet lui Mobius, care chiar ar fi plâns la auzul acestor versuri:

 

“Mândră floare trandafir,

În viaţa eşti musafir (…)

Poţi să ai lumea la picioare,

Bani cu furca să întorci,

Dar când te trage pământul

Tot acasă te întorci.

Poţi să faci de toate în viaţă

Dar fă-le la timpul lor

Să nu uiţi un singur lucru

Omule, eşti muritor! (…)

Mult am mai umblat prin lume

Fiindcă am vrut s-o duc mai bine

Mi-am dat seama peste ani

Unde-s bani sunt şi duşmani”.

 

Ultima oară când s-a aflat la Bucureşti, mai precis la mijlocul săptămânii trecute, investitorul a avut, cum dezvăluiam, fixate mai multe întâlniri.

Nedespărţit de un laptop şi un teanc de hârtii, Mobius a părăsit România vineri seara, plecând spre Dubai. El a decolat de pe Aeroportul Băneasa la bordul unuia dintre avioanele private ale lui, Gulfstream G650.

De altfel, afaceristul mai are în proprietate şi un Gulfstream, model G550, un avion special conceput pentru oamenii de afaceri care călătoresc în întreaga lume.

 

(Sursa: cancan.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCât alcool vor bea românii, de la Crăciun și până la Sfântul Ion. Ce așteptări au producătorii
Articolul următorRecomandarea SEDCOM LIBRIS: Spionaj la mânăstire – Rodica Ojog-Brașoveanu, Editura Nemira
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments