Oameni simpli, elevi și funcționari au organizat un flashmob inedit care să atragă atenția asupra violenței împotriva femeilor

0
75

Foto: adevarul.ro

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a avut o idee inedită de a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor. Peste 250 de vasluieni, elevi, oameni simpli sau angajaţi ai unor instituţii publice, cu toţii au participat la un marş al tăcerii purtând măşti pe faţă în semn de protest faţă de acest fenomen care a început să ia amploare în acest judeţ.

 

Marşul a avut ca punct de pornire parcarea unui supermarket situat în zona Gării, destinaţia finală fiind parcul de la Teatrul de Vară, situat în centrul oraşului, arată Adevărul.

În drum spre destinaţie, oameni simpli, de toate vârstele şi categorii sociale, s-au alăturat şi ei grupului, primind, de asemenea, măşti.

Când au ajuns în parc, toate cele aproximativ 250 de persoane şi-au dat măştile jos, dorind, astfel, să arate că violenţa în familie trebuie să înceteze odată pentru totdeauna.

„Astăzi încheiem o acţiune care s-a desfăşurat pe parcursul a 20 de zile de luptă împotriva violenţei. Am aderat, practic, la propunerea unei fundaţii din Elveţia, la care au aderat peste 120 de ţări şi, în afară de acest marş, am avut organizate mai multe acţiuni, atât la nivelul judeţului, cât şi la nivel naţional. Din păcate, centrele noastre pentru persoane victime ale violenţei sunt neîncăpătoare. Tocmai de aceea, vrem să tragem un semnal de alarmă că acest fenomen trebuie stopat. Mamele, dar mai ales copii, trebuie să trăiască fără frica de agresivitate“, a declarat pentru Adevărul Ionel Ştefănică Armeanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vaslui, instituţia care a avut iniţiativa de a organiza această acţiune.

În judeţul Vaslui, de la începutul acestui an, 28 de femei însoţite de 61 de copii au ajuns în centre specializate. De asemenea, specialiştii din cadrul DGASPC Vaslui au instrumentat un număr de 46 cazuri de abuz fizic asupra copilului, majoritatea având mediul de provenienţă rural, din care 34 au rămas în familia naturală fiind incluşi într-un program de monitorizare, iar pentru restul de 12 copii s-a impus şi s-a realizat instituirea unei măsuri de protecţie specială.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments